Moj horoskopski znak za mene kaže da sam neodlučna, zaigrana i da se mogu predomisliti nekoliko puta u minuti?? e pa samo da znate, kad sam dobila domaću kravlju skutu odmah sam znala što želim. I to sam i napravila.
za prhko tijesto
1 šalica brašna
3 žlice šećera
mrva soli
korica limuna
120 gr omekšalog maslaca
1 žumanjak
hladne vode (koliko pita)
za nadjev
250 gr kravlje skute
1 jaje
4 žlice šećera
mrva soli
sok i korica pola naranče iz bio uzgoja
sok i korica pola limuna iz bio uzgoja
3 žlice kiselog vrhnja
1 žlica škrobnog brašna
Za podlogu od prhkog tijesta potrebno je prosijati brašno, dodati mu šećer, sol i koricu od limuna, pa dodati maslac iskidan na komadiće, vaniliju i žumanjak. Brzo umjesiti tjesto. Pripremiti kalup za tart s odvojivim dnom. Tijesto razvaljati na mastan papir pa zajedno s papirom utisnuti u kalup i staviti na hlađenje 30 minuta. Kad se tijesto ohladilo, izbockati ga vilicom i staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva dok rubovi ne dobiju laganu boju. Ohladiti. Skutu razraditi vilicom, jaje mutiti s šećerom dok ne posvjetli pa dodati korice limuna i naranče, žlicu škrobnog brašna, sokove i kiselo vrhnje, na kraju kuhačom umješati skutu.Staviti ponovo u zagrijanu pećnicu dok se nadjev ne zgusne, vrijeme ovisi o debljini sloja, ja sam opekla 15 minuta budući da je moj kalup vrlo nizak.