Da li i Vas privlače recepti koji se stalno od nekud pojavljuju, u časopisu, na forumu,u raznim grupama, kao da vreba iz prikrajka i čeka kad ću popustiti, skupiti sastojke i krenuti u isprobavanje....Kapri torta, Kapri šnite...Kapri... Eto popustila sam.
Torta mi se svidjela, biskvit sam već ranije isprobala i često ga koristim, u voćnu kremu možete kombinirati bobičasto voće, jagode, višnje...čula sam i za verziju u kojoj se puding kuha u voćnom soku, u originalnom receptu u vocnu kremu je dodana i želatina, ja sam malo smanjiila vodu i krema se i bez želatine stisnula......Žuta krema je klasika, jedino mi tu nije pasala čokoladna glazura jer je nadmašila sve ostale okuse u torti.. Jeste li već isprobali ovu tortu??! A što se prijateljstva tiče, kolegica blogerica s kojom često razmjenjujem iskustva i recepte poslala mi je ovu krasnu krpicu koja uljepšava ove fotografije. Hvala ti još jednom
What´s for dessert??
biskvit
9 bjelanjaka
15 žlica šećera
1 žlica brašna
12 žlica oraha
1/2 pol vrećice praška za pecivo
voćna krema
450 gr smrzutih jagoda(malina,kupina,višanja...)
300 gr šećera
2 vrećice praška za puding-vanilija
1 dcl vode
žuta krema
9 žumanjaka
150 gr šećera
vanilija
3 žlice brašna
3žlice gustina
500 ml mlijeka
200 gr maslaca
Za biskvit bjelanjke miksati dok ne budu čvrsti, tada dodati šećer i na kraju kuhačom lagano umješati orahe, brašno prašaka za pecivo. Peći u velikom plehu iz pećnice, 25minuta na 180stupnjva.Ohladiti i prerezati na pola. Za kremu od voća, staviti kuhati vodu, šećer i jagode, s malo vode razmutit puding pa ga umješati u voće i kuhati dok se ne zgusne.Za kremu od žumanjaka, žumanjke miksati s šećerom, dodati brašno, gustin i malo mlijeka i vaniliju .Preostalo mlijeko zagrijati pa dodati u smjesu, sve zajedno kuhati na laganoj vatri dok se ne zgusne. Kad se ohladi dodati maslac. Na pladanj složiti prvi list biskvita, na njega premazati kremu s voćem iznad nje kremu od zumanjaka, pa opet drugi list biskvita i opet voćnu i žutu kremu. Premazati čokoladnom glazurom. Radila sam po
ovom receptu.