ponedjeljak, 6. veljače 2017.

Starinska torta od naranče sa sirupom

Već imam vrlo sličan recept na blogu kojeg često radim i obožavam a ovo je samo još jedna verzija.
Obožavam kombinaciju čokolade i naranče i kod mene je to uvijek pun pogodak
Recept za starinsku tortu od naranče potražite ovdje



sastojci za tortu 20x20, ili okrugli kalup 18cm  

4 jaja
80 gr tamnog muscovado šećera
3 žlice kakao praha
2 žlice rižinog brašna
100 gr mljevenih oraha
1 žlica naribane korice bio naranče
120 gr tamne čokolade
50 gr maslaca

za preljev

jedna bio naranča
50 gr šećera
100 ml vode



Otopite maslac i čokoladu na pari. 
Žumanjke mutite sa šećerom pa dodajte kakao prah, rižino brašno, koricu naranče i mljevene orahe.
Od bjelanjaka umutite snijeg. U smjesu s jajima dodajte otopljenu čokoladu i maslac i kraju lagano umješajte snijeg. Smijesu ulijte u kalup obložen masnim papirom i pecite na 180 stupnjeva 30 tak minuta.

Dok se torta peče pripremite sirup. Naranču odrežite na tanke šnite, u tavici kuhajte šećer i vodu dok se šećer ne otopi pa dodajte i naranče. Sstavite nek se kratko kuha na naranče puste okus al se ne raspadnu. 
Umak prelijte preko toplog kolače i ukrasite šnitama naranče.
Možete ju poslužiti uz tučeno slatko vrhnje ili umak od čokolade.