Ja sam se odlučila za smokve jer su mi trenutno omiljeno voće, stavljam ih u sve i svašta i jedem
na milijun način. Za ovaj recept možete koristiti breskve, marelice, grožđe, maline ili borovnice a na blogu možete pronaći još nekoliko recepata sa smokvama pa bacite oko
sastojci za kalup 18 cm, možete raditi i pojedinačne kolačiće)
50 gr maslaca
1 jaje
40 gr kokosovog šećera
sok i korica jednog limuna
prstohvat soli
2 žlice ruma
75 gr brašna
30 gr palente
1 žličica praška za pecivo
50 gr pistacija ili badema
5-10 smokvi
Maslac miksajte sa šećerom pa dodajte cijelo jaje. U posudi promješajte brašno, palentu, sol i prašak za pecivo pa dodajte u smjesu s maslom. Naribajte koricu limuna i ocijedite sok pa sve dodajte. Na kraju dodajte i rum.
U kalup koji ste obložili masnim papirom ulijte smjesu i poravnajte. Po smjesi složite komade voća i lagano utisnite a u prostor između voća dodajte grubo sjeckane pistacije ili bademe.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 25-30minuta. Ohlađeni kolač poslužite uz kavu ili čaj, u ovom slučaju ledeni.
p.s. Od ove smjese možete napraviti 6 muffina