nedjelja, 29. srpnja 2018.

Komiška pogača

Jedan ljetni klasik. Sigurno ste već naišli na recept al jeste li isprobali?
Ja obožavam inćune i kapare tako da nema dvojbe. Izazivam vas da upalite pećnicu jer ovo je ljetno jelo



sastojci

300 gr tijesta ( ja napravim kao za foccaciu)
2 glavice kapule
5-6 zrelih pomidora
kapara 3-4 žlice
maslinovo ulje
slanih inćuna 10tak


Na maslinovom ulju dinstajte tanko narezane kapule, pustite nek skroz omekšaju i karameliziraju se. Rajčice očistite od sjemenki, izrežite na komade  pa dodajte  kapuli. Ako vam je lakše koristite pelate.
Kad su se raspali pomidori dodajte kapate  i svježi timjan. Ostavite da se lagano ohladi.
Tijesto podjelite na dva dijela, jedan razvaljajte pa po njemu premažite najdev, a po nadjevu složite inćune.  Prekrite drugim dijelom tijesta i premažite uljem. Ako imate volje, ispletite mrežu. 
Pecite na 180 stupnjeva 30tak minuta. 
Ohladite i režite na komade pa nosite na plažu ili posao.
Izvrsno je i hladno. 

p.s. pripazite na sol jer su inćuni dovoljno slani