Ja obožavam inćune i kapare tako da nema dvojbe. Izazivam vas da upalite pećnicu jer ovo je ljetno jelo
sastojci
300 gr tijesta ( ja napravim kao za foccaciu)
2 glavice kapule
5-6 zrelih pomidora
kapara 3-4 žlice
maslinovo ulje
slanih inćuna 10tak
Na maslinovom ulju dinstajte tanko narezane kapule, pustite nek skroz omekšaju i karameliziraju se. Rajčice očistite od sjemenki, izrežite na komade pa dodajte kapuli. Ako vam je lakše koristite pelate.
Kad su se raspali pomidori dodajte kapate i svježi timjan. Ostavite da se lagano ohladi.
Tijesto podjelite na dva dijela, jedan razvaljajte pa po njemu premažite najdev, a po nadjevu složite inćune. Prekrite drugim dijelom tijesta i premažite uljem. Ako imate volje, ispletite mrežu.
Pecite na 180 stupnjeva 30tak minuta.
Ohladite i režite na komade pa nosite na plažu ili posao.
Izvrsno je i hladno.
p.s. pripazite na sol jer su inćuni dovoljno slani