nedjelja, 24. travnja 2022.
Frangipane pita s jagodama
srijeda, 13. travnja 2022.
Pljukanci u umaku s DOBRO pršutom i rukolom
Već svi znate kako sam slaba na paštu, od onih najjednostavnijih varijanti sa umakom na bazi maslaca do kompliciranih gulaša koji se kuhaju satima. Ja sam ipak pobornik jednostavnijih a ovaj me je osvojio na prvu, domaći pljukanci, najfiniji pršut od mesa s domaćih (hrvatskih) farmi DOBRO i aromatična rukola.
Toliko jednostavno al dostojno svečanog stola!
Ovo bi mogla jesti svaki dan!
Pljukanci u umaku s DOBRO pršutom i rukolom
200 gr tjestenine pljukanci
100 gr DOBRO pršuta
50 gr rukole
50 gr maslaca
250 ml slatkog vrhnja
100 ml bijelog vina
50 gr ribanog parmezana
sol, papar
100 ml vode u kojoj su se kuhali pljukanci
Otopite maslac pa na njemu popržite natrgani pršut. Pršut izvadite pa dodajte 100 ml bijelog vina.
Pljukance kuhati u posoljenoj vodi. Dio vode sačuvajte.
U tavu dodajte vrhnje, parmezan, papar i sol pa miješajte na laganoj vatri dok se sir ne otopi. U tavu dodajte pršut i dodajte kuhane pljukance i natrganu rukolu. Dodajte vodu od kuhanja i razrijedite umak pa miješajte na laganoj vatri dok se okusi ne prožmu.
ponedjeljak, 11. travnja 2022.
Crni bakalar s krumpirom na gulaš, u suradnji s Ledo
Oguliti i narezati luk i krumpir na ploške.
Nasjeckati peršin i češnjak.
U širi lonac na dno staviti maslinovo ulje pa složiti red luka i krumpira.
Iznad krumpira posložiti filete crnog bakalara i završiti slojem krumpira i luka.
Dodajte začine i koncentrat rajčice, pospite svježe sjeckanim peršinom i češnjakom, maslinama i sušenim rajčicama.
Sve podlijte vinom i vodom pa zaklopite lonac. Povremeno protresite lonac.
Kuhajte na laganoj vatri 40 min dok se umak ne zgusne.
Poslužite uz domaći kruh"