Peciva za burgere od SPAR PREMIUM Manitoba brašna (za 10-ak burgera):
500 g SPAR PREMIUM Manitoba brašna
1 i pol žličica soli
1 i pol žličica šećera
300 ml mlake vode
1 vrećica instant kvasca
5 žlica maslinovog ulja
...
U mlakoj vodi otopiti kvasac i šećer, kad se kvasac aktivira dodajte ga brašnu i šećeru, dodajte maslinovo ulje i uz pomoć miksera sa spiralnim nastavcima umijesite mekano tijesto.
Kratko ga premijesite rukama pa oblikujte kuglu i vratite u posudu.
Poklopiti i ostaviti da se udvostruči.
Tijesto izvaditi na radnu površinu pa odvajati komade po 50 g i oblikovati kugle.
Kugle složiti na pleh za pečenje obložen papirom za pečenje, pokriti krpom i ostaviti još 30 minuta na toplom.
Prije pečenja, peciva premažite vodom i pospite sjemenkama sezama.
Pećnicu zagrijati na 200 stupnjeva, na dno stavite posudu s vodom pa pecite 15-ak minuta dok se ne zazlate. Izvadite i ohladite.
....
pripremite Coleslaw salatu
300 gr mješavine naribanog zelenog i ljubičastog kupusa i mrkve
Preljev za salatu:
1 žlica tahinija
pola žličice soli
100 g SPAR Veggie veganske majoneze
sok jednog limuna
4 žlice maslinovog ulja
Sve sastojke promiješajte u zdjelici pa prelijte preko povrća, dobro ohladite.
Na ugrijanoj tavi ispecite SPAR Veggie veganske burgere.
Sad možete složiti burgere, pecivo prerežite pa premažite SPAR Veggie Guacamole umakom, dodajte kriške rajčice, burger i poklopite.