priprema 1 sat
za 4 osobe
srednje zahtjevno
...
4 fileta oslića
sol, papar limunov sok
Za posip:
5 žlica krušnih mrvica
2 žlice maslinovog ulja
peršin
3 žlice ribanog parmezana
pinjoli, češnjak
4 žlice ajvara- Blagi Podravka
za umak:
1 konzerva pelata
2 režnja češnjaka,
1 manja kapula
4 velike žlice ajvara- Blagi Podravka
sol, papar
masline
timijan
kao prilog palenta
Filete dobro obrisati. Nakapati maslinovim uljem i lmunovim sokom, začiniti soli i paprom.
Napraviti smjesu za posip. Na tavi zagrijati maslinovo ulje pa kratko pržiti mrvice, ugasiti vatru pa dodati preostale sastojke i ohladiti.
Po filetu posuti dvije žlice smjese i zarolati, zatvoriti uz pomoć čačkalice.
Filete poškropiti maslinovim uljem peći u pećnici 20 minuta na 180 stupnjeva, pokrivene folijom.
Za to vrijeme pripremiti umak od rajčica i ajvara.
Na maslinovom ulju omekšati luk pa dodati pelate, češnjak, sol i papar po ukusu.
Kad je sve omekšalo uz pomoć štapnog miksera usitniti, nek dio ostane u komadima.
Sad dodati ajvar, masline i začine pa još kratko kuhati.