nedjelja, 5. lipnja 2011.
Clafoutis s trešnjama i jagodama
Uživam u trešnjama.
Odlučila sam dati još jednu priliku ovom francuskom brzom desertu,
ovog puta radila sam po receptu iz Francuska kuhinja-kuharica,
Za ovaj desert potrebno je
15 gr maslaca za premazivanje vatrostalne posude
750 gr trešanja i jagoda
125 gr brašna
50 gr šećera
3 jaja
1 žlica ekstrakta vanilije
300 ml mlijeka
Jagode i trešnje oprati. Vatrostalnu posudu premazati maslacem.
U zdjelu za miksanje staviti brašno i šećer.
U drugoj zdjeli umutiti jaja, dodati mlijeko i vaniliju pa tu smjesu izliti u brašno
i šećer i mutiti dok ne nastane glatka tekuća smjesa.
Trešnje i jagode posložiti u vatrostalnu zdjelu i zaliti smjesom.
Peći 40 min na 180 stupnjeva.
Gotov desert posuti sitnim šećerom
Iiii? Da li si sad zadovoljna? I u čemu je zapravo bio problem?
OdgovoriIzbrišiKakva je kombinacija jagoda i trešanja?
paaaaaaaaaaaaaaaaa, nije mi nešto, pudingasto je..
OdgovoriIzbrišivoće je fino, toplo i sočno, stavila sam jagode jer trešnje nisu jako zrele pa da jagode malo zaslade....
najs! posebno mi se sviša ova prva fotka :)
OdgovoriIzbriši@Tamara, vidjela sam tvoje fotke, izgleda da nam je bilo isto na pameti
OdgovoriIzbriši:))) viđala sam takve fotke po stranim food blogovima i super mi je, koje god voće da staviš lijepo ispada, još neka zgodna zdjelica uz to-pun pogodak :)
OdgovoriIzbrišiSad mi je žao što ja nisam danas objavila takvu sliku pa bi tri Tamare imale istu sliku na blogu :)
OdgovoriIzbrišinikad nije kasno za staviti dobru fotku!!
OdgovoriIzbrišiE bas ste navalile na tresnje.Jedva preziveh jagode.Obe vrste voca u ovu kasnu jesen nemam vise u basti.Zato mogu samo da se oblizujem na ovo;)
OdgovoriIzbrišiU mom slučaju je, jer nemam više trešnji :(
OdgovoriIzbrišiIzgleda tako fenomenalno i ukusno!
OdgovoriIzbrišiNe mogu vjerovati da nisam našla tvoj blog i prije. Presladak je! Svaka čast :)
Clafoutis jako volim baš zbog toga jer je pudingast kako kažeš. Najdraži mi je još topli, ali ni hladni nije za baciti. :)
OdgovoriIzbrišiNisam ga još radila s jagodama ali jesam sa svim drugim bobicama tako da vjerujem da bi mi se i ova kombinacija svidjela. :)
Moram još reći da mi je odlična prva fotka, a posebno mi se sviđa kombinacija laka za nokte i crvenih trešanja.
hvala cure!
OdgovoriIzbrišiJa sam ljubitelj clafoutis-a i koje god voće mogu "upakiram" u clafoutis (bobičasto, šljive, breskve, ...). Tvoj mi odlično izgleda, baš si ga dobro napravila !
OdgovoriIzbriši