Pita od jabuka RAW
3 šalice suncokretovih sjemenki
1 1/2 šalica grožđica
cimet
1-2 žlice agavinog sirupa ili raw meda
1-2 žlice jabučnog octa ili limunovog soka
4-5 jabuka iz bio uzgoja
U kuhinjskom robotu samljeti sjemenke suncokreta i pol količine grožđica, dodajte i cimet i med. Dio smjese (2/3) utisnite u kalup, najbolje je koristiti prsten za torte zbog toga što nema dno. Staviti u hladnjak ili zamrzivač da se stegne.
Jabuke oguliti i očistiti od srži, pa narezati na tanke šnite. U robotu samljeti preostale grožđice, cimet, i jabučni ocat ili limunov sok. Jabuke uvaljati u smjesu s grožđicama i poslagati preko kore u obliku cvijeta. Po želji posuti ostatkom smjese od podloge u koju smo dodali mljevene bademe.
Kako nam se svidjela? sigurno se pitate, pa iskreno....ne loše ali radije bi grickala jabuku i bademe. Samo oblik torte teško da će zavarati/zadovoljiti ljubitelja slastica kao što sam ja! Jeste li već isprobali kakkav raw desert?
Kako nam se svidjela? sigurno se pitate, pa iskreno....ne loše ali radije bi grickala jabuku i bademe. Samo oblik torte teško da će zavarati/zadovoljiti ljubitelja slastica kao što sam ja! Jeste li već isprobali kakkav raw desert?