utorak, 20. kolovoza 2013.

Brownie muffins s iznenađenjem




Često isprobavam recepte od kolegica blogerica. Ovaj mi se odmah svidio ali nikako nije došao na red do pred neki dan. Svakodnevno razmjenjujemo iskustva u kuhinji i oko nje i često se zafrkavamo na temu isprobavanja tuđih recepata. Odlučila sam da ovaj post bude iznenađanje,  pofotkala sa muffine ali nisam joj rekla o čijem se receptu radi. Čak sam i odlučila promjeniti oblik da ju zbunim. Ovo je Tamarin brownie tart s ganache punjenjem. Ako volite brownie kolačiće,  ovaj ćete obožavati!



za 12 kolačića potrebno je 


100 gr oraha (ja sam koristila  pečene lješnjake)
200 gr maslaca
85 gr tamne čokolade
45 gr kakao praha
250 gr šećera
3 jaja
vaniliija (amaretto)
 sol
100 gr krem sira (abc)
65 gr brašna


Lješnjake prepeći u tavici i oguliti pa grubo usitniti nožem. U posudi na pari otopiti maslac i čokoladu.Dodati šećer, kakao prah, sol i vaniliju. Umješati i krem sir i prosijano brašno  a na kraju dodati lješnjake. U kalup za muffine poslagati papirnate košarice. Košarice puniti smjesom do 2/3 visine. Peći u zagrijanoj pećnici na 160 stupnjeva 20tak minuta. Dok se peku pripremiti ganche kremu. Zagrijati vrhnje i preliti ga preko nasjeckane čokolade.  Miješati dok se ne otopi. U još tople muffine utisnuti namašćenu kuhaču pa rupicu napuniti ganache kremom.

Broj komentara: 9:

  1. <3 <3 <3 <3 <3

    Kad sam vidjela prvu fotku, pomislila sam kako je ovo nešto slično brownie tartu koji imam objavljen na blogu, a kad tamo to je taj recept!!

    Baš si me iznenadila ovim postom i izmamila osmjeh na lice :D Sviđa mi se transformacija recepta, a fotke su prekrasne!

    OdgovoriIzbriši
  2. odlična izvedba! čokoladno ubojstvo u najboljem mogućem smislu :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Preslatko, bombastični su :)))

    OdgovoriIzbriši
  4. Baš divan gest! A kolače ovog tipa puno volim...

    OdgovoriIzbriši
  5. Hajde da se igramo ;)
    http://pekarica-suzyca.blogspot.com/2013/08/blogeri-se-igraju_25.html

    OdgovoriIzbriši