Ako volite smokve kao i ja, najradije ih jedete svježe sa stabla. Često se sjetim kako je moja nona jela smokve, na onaj seljački način, komad domaćeg kruha, komad domaćeg sira i dvije tri smokve. I onda opet u polje. Ovo je malo modernija verzija. Sve sastojke volim pa sam ih odlučila sve spojiti u ovoj brusketti.
potrebno za bruskette je
nekoliko feta kruha
svježe zrele smokve
100-200 gr skute
nekoliko žlica meda,
šaka oraha
grančica timijana
Zrele smokve obrisati, ako ih inače gulite onda učinite to i sada. Razrežite ih ovisno o veličini, na šestine ili osmine. Preko toplog kruha razmazati skutu, poslagati smokve pa obilno preliti medom i posuti orasima. Dekoritati listićima timijana i servirati uz ohlađen crnjak! Uživajte u posljednjim danima ljeta.
jedna od najdražih kombinacija
OdgovoriIzbrišijako lijepe su ove smokve :)
hvala! iz noninog vrta!
IzbrišiJao kako je ovo lepo, prelepo...
OdgovoriIzbrišiJako su skupe ovdje, tako da ih svjeze uglavnom jedemo (ponekad sa orasima i sirom, za meze). Zavidim svima onima koji imaju mnostvo smokvi na dohvat ruke...
OdgovoriIzbrišiČula sam da se u nekim zemljama prodaju na komad, kod nas još uvijek nije tako trašno. Gledala sam danas na tržnici, 12kn/kg
Izbrišismokve!!! mljac, obozavam =))) ovo izgleda tako jednostavno, a tako fantasticno..
OdgovoriIzbrišiupravo tako, hvala ti!
IzbrišiOva kombinacija ne može da omane! :)
OdgovoriIzbrišiMeni omiljena kombinacija! Divne su ove smokvice :-)
OdgovoriIzbrišiZanimljiva kombinacija. :) Fotke su super.
OdgovoriIzbrišiMalo je reći da smokve volim - ja ih obožavam. Predivne fotkice. Toliko su realistične. Ovu kombinaciju nisam probala ali ne deluje ni malo loše, naprotiv:)
OdgovoriIzbrišihvala ti!
IzbrišiSMokve u svim oblicima ali najdraži onaj sa stabla
OdgovoriIzbrišii meni su sa stabla najdraže!
IzbrišiKrasne fotke!
OdgovoriIzbrišihvala ti!
IzbrišiJako fino a tek kako dobro izgleda.
OdgovoriIzbrišihvala, dobra stara provjerena kombinacija
Izbriši