četvrtak, 29. kolovoza 2013.

Bruschette sa smokvama, medom i skutom


Ako volite smokve kao i ja, najradije ih jedete svježe sa stabla. Često se sjetim kako je moja nona jela smokve, na onaj seljački način, komad domaćeg kruha, komad domaćeg sira i dvije tri smokve. I onda opet u polje. Ovo je malo modernija verzija. Sve  sastojke volim pa sam ih  odlučila sve spojiti u ovoj brusketti.





potrebno za bruskette je


nekoliko feta  kruha
svježe zrele smokve
 100-200 gr skute
nekoliko žlica meda, 
šaka oraha
grančica timijana



Zrele smokve obrisati, ako ih inače gulite onda  učinite to i sada. Razrežite ih ovisno o veličini, na šestine  ili osmine. Preko toplog kruha razmazati skutu, poslagati smokve pa obilno preliti  medom i  posuti orasima. Dekoritati listićima timijana i servirati uz ohlađen crnjak! Uživajte u posljednjim danima ljeta.


Broj komentara: 18:

  1. jedna od najdražih kombinacija
    jako lijepe su ove smokve :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Jako su skupe ovdje, tako da ih svjeze uglavnom jedemo (ponekad sa orasima i sirom, za meze). Zavidim svima onima koji imaju mnostvo smokvi na dohvat ruke...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čula sam da se u nekim zemljama prodaju na komad, kod nas još uvijek nije tako trašno. Gledala sam danas na tržnici, 12kn/kg

      Izbriši
  3. smokve!!! mljac, obozavam =))) ovo izgleda tako jednostavno, a tako fantasticno..

    OdgovoriIzbriši
  4. Meni omiljena kombinacija! Divne su ove smokvice :-)

    OdgovoriIzbriši
  5. Zanimljiva kombinacija. :) Fotke su super.

    OdgovoriIzbriši
  6. Malo je reći da smokve volim - ja ih obožavam. Predivne fotkice. Toliko su realistične. Ovu kombinaciju nisam probala ali ne deluje ni malo loše, naprotiv:)

    OdgovoriIzbriši
  7. SMokve u svim oblicima ali najdraži onaj sa stabla

    OdgovoriIzbriši
  8. Jako fino a tek kako dobro izgleda.

    OdgovoriIzbriši