Obožavam čokoladu i bogate čokoladne deserte a nakon čokolade obožavam voće. Voće je kod mene uvijek u modi, obožavam deserte s voćem, osobito crvenim, bobičastim.U ovom desertu možete koristiti smrznuto voće ako nemate sviježe.Kiselkasto voće odlično se slaže s prhkim košaricama s bademima.
za košarice je potrebno
90 gr brašna
30 gr škrobnog brašna
1/2 šalice zobenih pahuljica
mrva soli
1 žlica tamnog šećera
110 gr maslaca
par kapi likera amaretta
par kapi likera amaretta
....
za nadjev
3 jaja
125 ml grčkog jogurta
3 žlice bademovog brašna
limunova korica
50 gr tamnog šećera
200-300 gr bobičastog voća po želji
Sve sastojke za tijesto staviti u kuhinjski robot i provrtiti, kad se naprave mrvice izvaditi tijesto i umjesiti kuglu. Ako je smjesa presuha pa se ne spaja dodati žlicu-dvije ledene vode. Tijesto umotati u foliju i staviti u hladnjak. Ohlađeno tijesto razvaljati pa njime prekriti kalupe za mini pite. Izbockati tijesto vilicom, prekriti masnim papirom i posuti suhim fažolom ili rižom i peći 15 min na 200 stupnjeva. Izvaditi kalupe i kratko ih ohladiti.
U zdjelu za miksanje staviti jaja, jogurt, šećer, mljevene bademe i limunovu koricu i miksati dok ne nastane krema. Kremu raspodjeliti u pečene košarice pa u kremu utisnuti voće. Vratiti u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i peći još 15tak minuta dok se krema ne stisne.
Divne su... Zaista lepa kombinacija...
OdgovoriIzbrišihvala ti!
IzbrišiPrefino!
OdgovoriIzbrišihvala!
Izbrišiodlično!
OdgovoriIzbrišihvala!
IzbrišiKrasne su
OdgovoriIzbrišihvala!
IzbrišiFantastične su!
OdgovoriIzbrišihvala ti
IzbrišiIzgledaju i više nego dobro a i jako mi je zanimljiv dodatak grčkog jogurta u njih.
OdgovoriIzbrišihvala!
IzbrišiIzgledaju prefino :)
OdgovoriIzbrišiA fotke PREdivno!
hvala!
IzbrišiPravim vec sutra. Pitanje, moze li obicno brasno ili sta drugo umjesto bademovog?
OdgovoriIzbrišiHvala
Naravno da moze obicno, ali je prefino.uz dodatak badema. Ja sam nademe dva puta samljela i dobila sam fino brasno, prvi put u mlincu a onda u blenderu
IzbrišiMislim da bi i s kokosovim brasnom bilo fino
OdgovoriIzbrišiHvala mnogo, javim rezultate
OdgovoriIzbrišiNevjerojatno primamljivi desertići :)
OdgovoriIzbrišihvala ti!
IzbrišiTamara, pravila sam pitice. Super su, samo sam ja izgledala imala neki mali peh, tijesto, ustvari korpice nisu mi bas bile prhke. Kad sam ih ispekla I sklonila papirice sa rizom izgledalo je kao da nije peceno ispod.
OdgovoriIzbrišiJos jedno pitanje. Posto nemam te kalupice kao ti, da li mogu da ih pecem sa "naopake" strane kalupa za mafine. Da razvucem tijesto I prebacim preko kalupa. Onda mi ne treba papir I riza. Valjda se nece "razici" tijesto?
evo da ti odgovorim, moja je pećnica dosta jaka, možda da probaš povećati temperatutu dok pečeš "prazne " košarice.
OdgovoriIzbrišiNe znam kako bi bilo pečenje na obrnutoj strani pleha za muffine, možeš ispeći jednu veliku pitu, često tako radim.
Ako isprobaš javi me razulat!
Ovo izgleda predobro, moram probati uskoro, kalupe imam! :s
OdgovoriIzbrišihvala, javi mi kako si zadovoljna receptom!
IzbrišiJako lepe pitice, obožavam ovakve stvari:) fotkice su prelepe
OdgovoriIzbrišiTamara, probala sam i sa "naopake" strane kalupa. Super su, korpice su mi bile ljepse cak nego prvi put
OdgovoriIzbrišibaš mi je drago da je pokus uspio i da si zadovoljna!!
Izbrišisviđa mi se tvoja ideja pa ću i ja ubrzo isprobati "naopake" košarice!
Odlične su, mnogo mi se dopadaju! Čuvam recept!
OdgovoriIzbrišiOvo je preslatko! Jako mi se svidjaju ti mali tartići....
OdgovoriIzbriši