četvrtak, 5. rujna 2013.

Mini pite s crvenim voćem i grčkim jogurtom


Obožavam čokoladu i bogate čokoladne deserte a nakon čokolade obožavam voće. Voće je  kod mene uvijek u modi, obožavam deserte s voćem, osobito crvenim, bobičastim.U ovom desertu   možete koristiti smrznuto voće  ako nemate sviježe.Kiselkasto voće odlično se slaže s prhkim košaricama s bademima.


za košarice je potrebno

90 gr brašna
30 gr škrobnog brašna
1/2 šalice zobenih pahuljica
mrva soli
1 žlica tamnog šećera
110 gr maslaca
par kapi likera amaretta
....

za nadjev

3 jaja
125 ml grčkog jogurta
3 žlice bademovog brašna
limunova korica
50 gr tamnog šećera
200-300 gr bobičastog voća po želji

Sve sastojke za tijesto staviti u kuhinjski robot i provrtiti, kad se naprave mrvice izvaditi tijesto i umjesiti kuglu. Ako je  smjesa presuha pa se ne spaja dodati žlicu-dvije ledene vode. Tijesto umotati u foliju i staviti u hladnjak. Ohlađeno tijesto razvaljati pa njime prekriti kalupe za mini pite. Izbockati tijesto vilicom, prekriti masnim papirom i posuti suhim fažolom ili rižom i peći 15 min na  200 stupnjeva. Izvaditi kalupe i kratko ih ohladiti. 
U zdjelu za miksanje staviti  jaja, jogurt, šećer, mljevene bademe i limunovu koricu i miksati dok ne nastane krema. Kremu raspodjeliti u pečene košarice pa u kremu utisnuti voće. Vratiti u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i peći još 15tak minuta dok se krema ne stisne.


Broj komentara: 30:

  1. Divne su... Zaista lepa kombinacija...

    OdgovoriIzbriši
  2. Izgledaju i više nego dobro a i jako mi je zanimljiv dodatak grčkog jogurta u njih.

    OdgovoriIzbriši
  3. Izgledaju prefino :)
    A fotke PREdivno!

    OdgovoriIzbriši
  4. Pravim vec sutra. Pitanje, moze li obicno brasno ili sta drugo umjesto bademovog?
    Hvala

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Naravno da moze obicno, ali je prefino.uz dodatak badema. Ja sam nademe dva puta samljela i dobila sam fino brasno, prvi put u mlincu a onda u blenderu

      Izbriši
  5. Mislim da bi i s kokosovim brasnom bilo fino

    OdgovoriIzbriši
  6. Hvala mnogo, javim rezultate

    OdgovoriIzbriši
  7. Nevjerojatno primamljivi desertići :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Tamara, pravila sam pitice. Super su, samo sam ja izgledala imala neki mali peh, tijesto, ustvari korpice nisu mi bas bile prhke. Kad sam ih ispekla I sklonila papirice sa rizom izgledalo je kao da nije peceno ispod.
    Jos jedno pitanje. Posto nemam te kalupice kao ti, da li mogu da ih pecem sa "naopake" strane kalupa za mafine. Da razvucem tijesto I prebacim preko kalupa. Onda mi ne treba papir I riza. Valjda se nece "razici" tijesto?

    OdgovoriIzbriši
  9. evo da ti odgovorim, moja je pećnica dosta jaka, možda da probaš povećati temperatutu dok pečeš "prazne " košarice.
    Ne znam kako bi bilo pečenje na obrnutoj strani pleha za muffine, možeš ispeći jednu veliku pitu, često tako radim.
    Ako isprobaš javi me razulat!

    OdgovoriIzbriši
  10. Ovo izgleda predobro, moram probati uskoro, kalupe imam! :s

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala, javi mi kako si zadovoljna receptom!

      Izbriši
  11. Jako lepe pitice, obožavam ovakve stvari:) fotkice su prelepe

    OdgovoriIzbriši
  12. Tamara, probala sam i sa "naopake" strane kalupa. Super su, korpice su mi bile ljepse cak nego prvi put

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. baš mi je drago da je pokus uspio i da si zadovoljna!!
      sviđa mi se tvoja ideja pa ću i ja ubrzo isprobati "naopake" košarice!

      Izbriši
  13. Odlične su, mnogo mi se dopadaju! Čuvam recept!

    OdgovoriIzbriši
  14. Ovo je preslatko! Jako mi se svidjaju ti mali tartići....

    OdgovoriIzbriši