200ml pirea od pečene bundeve
1 dcl soka od mandarine/naranče i korica
2gr agar agar praha (ili želatina)
2gr agar agar praha (ili želatina)
300ml slatkog vrhnja
2 žlice meda
cimet
granola za posipanje
Sok mandarine zagrijati i u njemu otopiti agar, dodati pire bundeve, med i cimet. Ohladiti. U ohlađenu kremu lagano umješati tučeno slatko vrhnje. Kremu rasporediti u desertne zdjelice i staviti na hlađenje. Prije posluživanja posuti granolom ili prepečenim listićima badema.
Ja sam dio pirea od bundeve odvojila prije dodavanja slatkog vrhnja i to je ovaj tamniji sloj.
Ja sam dio pirea od bundeve odvojila prije dodavanja slatkog vrhnja i to je ovaj tamniji sloj.
Ovo mora, da bude odlično. Ali zaštu su dvije različite boje kreme?
OdgovoriIzbrišievo sad sam ispravila u tekstu, donji tamniji dio je samo pire od bundeve a u svijetli sloj je umijšano i slatko vrhnje ;)
IzbrišiAha, to mi je falilo ;)
IzbrišiPrelepa je boja verujem da je ukusna volim mnogo bundevu.
OdgovoriIzbrišihvala ti!
IzbrišiKoliko je ovo lepo, a verujem i ukusno ;)
OdgovoriIzbrišihvala!
IzbrišiPrekrasno izgleda! Čitam recept i nikako ne mogu skužiti kako si dobila raznobojne slojeve?
OdgovoriIzbrišidonji dio je čista bundeva ;)
IzbrišiNema puno začina, mora da je jak okus bundeve?
OdgovoriIzbrišizačine možeš dodati po želji,muškatni, kardamom, đumbir.... ja sam radila s butternut bundevom i ona mi je dovoljno aromatična a tu je i ovaj hrskav sloj
IzbrišiKrasno izgleda, divna intenzivna boja, krema od bundeve mi je jako zanimljiva !
OdgovoriIzbriši