za namaz od patlidžana potrebno je
2 veća patlidžana
sol, papar
par češnja češnjaka
2-3 žlice tahini paste
maslinovo ulje
Patlidžane oprati i prebrisati. Složiti ih na masni papir i peći na 200 stupnjeva, povremeno ih je potrebno okrenuti. Izbockati ih vilicom i staviti u cjedilu da suvišna voda iskapa. Kad se ohlade izdubiti meso uz pomoć žlice. U posudu od kuhinjskog robota staviti meso patlidžana, nasjeckani češnjak, sol, papar i dvije žlice tahini paste. Tahini je pasta od prženog sezama koju možete i sami napraviti doma tako da sezam lagano ispečete na suhoj tavi i sameljete ga u multipraktiku zajedno s maslinovim uljem. Naravno gotovu pastu možete kupiti u dm-u, ili bio bio trgovinama. Ako volite pikantno dodajte chilli ili dimljenu papriku ili neki drugi začin koji volite.
Uz namaz savršeno pašu i ovi grissini bez brašna. Radila sam po ovom receptu, na istom blogu možete pronaći puno recepata za slana i slatka jela po LCHF načinu prehrane.
nikako da napravim taj baba ghanoush, a to ej tako super stvar...jako mi se sviđa ova kombinacija :)
OdgovoriIzbrišihvala
IzbrišiI ja sam jučer pravila Baba Ganoush, tako je dobar. I po prvi put sam napravila tahini sama, mogu samo reći da je stoput bolji od kupovnog, kuća je mirisala cijeli dan
OdgovoriIzbrišividjela sam ga, divan je!!
IzbrišiI meni su ti grisini zapeli za oko. Odlično si ih uklopila s namazom
OdgovoriIzbrišihvala!
IzbrišiIzgleda odlično. A Baba ganush je zakon!
OdgovoriIzbrišihvala!
IzbrišiJako volim baba ganoush, ma volim patliđane u svim kombinacijama... Grissine ću prvom prilikom napraviti ;)
OdgovoriIzbrišihvala ti!
IzbrišiKrasno izgleda!
OdgovoriIzbrišihvala!
IzbrišiVolim namaz od patlidžana, a i ovi grizini su zanimljivi...
OdgovoriIzbrišiKako se nar u to uklapa?
OdgovoriIzbrišiovaj je namaz prilično pikantan ni jak i baš mu paše ovaj osvježavajući nar.
IzbrišiOvdje je kao dekoracija, al baš mi je pasalo kad mi je došao pod zub