Ovog puta nešto jednostavno, prejednostavno. Par sastojaka i za čas imati ćete ove divne hruskavce ispred sebe. Slane ili slatke ili pikantne, onako kako Vi to volite.
100 gr bučinih golica
30 gr meda
cvijet soli
tamna ili bijela čokolada
U posudi promiješati golice s zagrijanim medom i mrvom soli za kontrast. Kad su se sjemenke dobro uvaljale u med, žlicom vaditi hrpice na papir za pečenje. Pećnicu zagrijati na 200 stupnjeva pa položiti pleh na najdonju rešetku pazeći da golice ne potamne. Moje su se ispekle za 10tak minuta al preporučam da budete u blizini jer brzo love boju. Kako se hrpice hlade tako se i stišću. Nemojte ih skidati s papira dok se u potpunosti ne ohlade. Po želji otopiti tamnu ili bijelu čokoladu pa hrpice uroniti u nju. Možete koristiti i sirovu čokoladu za potpuni veganski desert. Po vrhu posuti i cvijet soli. Ako ste više raspoloženi za slane varijante, predlažem da u med dodate i čili prah ;) a čokoladnu glazuru izbacite
Odlično izgleda... i kao dekoracija na stolu i kao zalogajčić ;)
OdgovoriIzbrišiZaista jednostavno. Sigurno sa čilijem ;)
OdgovoriIzbrišiNeobično, na prvi pogled ne bi ni skužila da su koštice
OdgovoriIzbrišiOvo je sigurno predobro! Divno izgledaju!
OdgovoriIzbrišiPrekrasno! Kod nas u Međimurju su golice baš rasprostranjene, super recept!
OdgovoriIzbriši