balzamičan dresing
2 žličice balzamičnog octa(jabični ocat, limunov sok)
3 žličice maslinovog ulja
1 žličica meda
sol, papar
za salatu
sloj tvrdog/hrskavog povrća(mrkva,luk, krastavac, paprika..)
sloj mekšeg povrća (pomidori, avokado, kukuruz)
proteinski sloj(kuhano ili pečeno meso, kuhana jaja, riba, sir)
svježe lisnato povrće (rukola, baby špinat, motovilac, mlada salata...)
sloj mekšeg povrća (pomidori, avokado, kukuruz)
proteinski sloj(kuhano ili pečeno meso, kuhana jaja, riba, sir)
svježe lisnato povrće (rukola, baby špinat, motovilac, mlada salata...)
Prije svega potrebno je napraviti dresing, sastojke stavite u zdjelicu i pjenjačom izmješajte u emulziju. Baza svake salate je dresing pa slobodno napravite svoj omiljeni dresing u koji ćete dodati do dvije žlice vode.
Izaberite svježe i hrskavo povrće pa ga operite, očistite i narežite na manje komade. Dresing ulijte u teglicu pa slažite redove povrća od tvrđeg prema mekšem, kod mene su to luk, kuhani slanutak, krastavac, pomidori, crne masline i mlada salata.