balzamičan dresing
2 žličice balzamičnog octa(jabični ocat, limunov sok)
3 žličice maslinovog ulja
1 žličica meda
sol, papar
za salatu
sloj tvrdog/hrskavog povrća(mrkva,luk, krastavac, paprika..)
sloj mekšeg povrća (pomidori, avokado, kukuruz)
proteinski sloj(kuhano ili pečeno meso, kuhana jaja, riba, sir)
svježe lisnato povrće (rukola, baby špinat, motovilac, mlada salata...)
sloj mekšeg povrća (pomidori, avokado, kukuruz)
proteinski sloj(kuhano ili pečeno meso, kuhana jaja, riba, sir)
svježe lisnato povrće (rukola, baby špinat, motovilac, mlada salata...)
Prije svega potrebno je napraviti dresing, sastojke stavite u zdjelicu i pjenjačom izmješajte u emulziju. Baza svake salate je dresing pa slobodno napravite svoj omiljeni dresing u koji ćete dodati do dvije žlice vode.
Izaberite svježe i hrskavo povrće pa ga operite, očistite i narežite na manje komade. Dresing ulijte u teglicu pa slažite redove povrća od tvrđeg prema mekšem, kod mene su to luk, kuhani slanutak, krastavac, pomidori, crne masline i mlada salata.
Obožavam salate iz teglice, nema boljeg! Najjednostavniji način za ponijeti zdrav i ukusan obrok gdje god da ideš! Dođe mi da i kod kuće tako pravim svakome svoju teglicu! :)
OdgovoriIzbrišiOdlicna ideja :)
OdgovoriIzbrišiSuper! I ja imam jedan takav, doduše moj dresing od jogurta je na vrhu, ali nije smetao.
OdgovoriIzbrišiOdličan zalogaj ili kao marenda, kao prilog ili čak i glavno jelo u ovim vrućim danima
OdgovoriIzbrišiSuper ideja :)
OdgovoriIzbriši