2 tikvice
1 jaje
1 šaka parmezana
1 žlica krušnih mrvica(koristite li bezglutenske mrvice, dobili ste izvrstan bezglutenski obrok)
češnjak, papar
(za nadjev sirni namaz ili zrnati sir, losos, kuhani pršut, povrće ..)
Tikvice naribati i posoliti pa ostaviti da puste vodu. Vrlo je važno dobro istisnuti višak tekućine iz tikvica. Pripazite na sol zbog dodavanja parmezana. Kad ste iscjedili sok iz tikvica dodajte im jedno jaje, parmezan i mrvice pa sve dobro promješajte, začinite po želji sol, papar, češnjak, chilli. Veliki pleh obložite papirom za pečene i dodatno namažite uljem zamišljene kružnice na koje ćete razmazati smjesu. Od ove smjese sam dobila dvije tortilje promjera 20 cm.
Peći na 180 stupnjeva 20tak miunta dok se rubovi ne zažute. Pustiti da se ohlade pa ih pažljivo odvojiti od papira. Ide to malo teže al uz pomoć dugačkog oštrog noža sigurna sam da ćete uspijeti.
Puniti po želji pa zarolati kao palačinku.
Puniti po želji pa zarolati kao palačinku.