2 veće ili 4 manje tikvice
300 gr pilećeg filea
200 gr kuuruza
200 gr crvenog graha
1 veća glavica luka
50 ml pasate
1 veća crvena paprika
3 žlice maslinovog ulja
200 gr sira tipa goude
50 gr tortilla čipsa
3 režnja češnjaka
Tikvice operite i razrežite po duljini a zatim izdubite središte, možete sačuvati za juhu ili nasjeckati u nadjev. Kratko ih blanširajte u posoljenoj vodi pa ocjedite. Dok se tikvice hlade napravite nadjev.
Glavicu luka nasjeckajte i popržite na zagrijanom ulju, dodajte pileći file nasjeckan na kockice pa sve kratko popržite. Dodajte nasjeckanu papriku, kukuruz i grah i sve zalijte pasatom. Začinite po ukusu, sol, papar i čili i protisnuti češnjak.
Pirjajte dok se umak ne zgusne pa nadjevom napunite barkice od tikvica.
U zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva pecite barkice 30 minuta.
Dok se barkice peku pripremite hrskavi posip, naribajte sir i usitnite tortilla čips.
Barkice pospite hrskavim posipom pa zapecite dok se sir ne otopi, pećnicu pojačajte na 200 stupnjeva.
Poslužite uz kuhanu rižu i veliku zdjelu salate.
p.s. ako Želite rižu možete skuhati i umješati u nadjev pa puniti barkice
Dobar Vam tek
Nema komentara:
Objavi komentar