Jako se veselim kad napravim kolač ili slasticu koja zadovoljava moje potreba za slatkim a uz to je i zdrava. Kažem zdrava jer ne sadrži bijeli šećer i bijelo brašno. Sigurna sam da nećete odbiti ove keksiće, osobito će biti zanimljivi onima na posebnim režimima prehrane. Priprema je jednostavna i treba vam svega par sastojaka.
U velikom broju ste tražili ovaj recept pa evo da ga napišem.
250 gr datulja (ako su jako suhe, potopite ih kratko u toploj vodi)
250 gr kikiriki maslaca (najbolje onog s komadićima)
1 jaje
50 gr lješnjaka
50 gr čokoladnih kapljica
Datulje i lješnjake izblendajte u grube mrvice, dodajte maslac, i jaje pa ponovo blendajte da se poveže. I gotovo. Od smjese oblikujte kuglice, stavite ih na papir za pečenje pa pritisnite dlanom, po vrhu pospite čokoladnim kapljicama. Pecite kratko u zagrijanoj pećnici na 175 stupnjeva, ne dulje od 15 minuta. Keksići će izvana biti hrskavi a iznutra lepljivi.
Nema komentara:
Objavi komentar