Ahhhh pašta.....
kod mene jedino jelo bez kojeg bi mi bilo jako teško je pašta jer ako hrana uistina daje utjehu i grli onda to najbolje čini upravo pašta. Volim paštu jer se vrlo brzo priprema, oni najbolji umaci gotovi su za svega par minuta a umaka je uistinu bezbroj.
U suradnji s Pik Rijeka čiji je najdugovječni brend upravo Paštaria odlučila sam jedan nonin recept prilagoditi današnjem vremenu. Već sam ranije isprobala ovu tjesteninu i šurlice su se savršeno uklopile u ovaj recept; ustvari u umak na bazi vrhnja za kuhanje Tonka. Ovo je jelo gotovo za čas, dok se tjestenina skuha i umak je gotov.
Jer meni su najdraži umaci upravo ovakvi.....evo i recepta
180 gr tjestenine Šurlice Paštaria
50 gr pršuta
1 režanj češnjaka
50 gr ribanog parmezana
sol, papar
50 gr rukole
20 gr tostiranih pinjola
2 žlice ekstradjevičanskog maslinovog ulja
150 ml Vrhnja za kuhanje Tonka
U velikom loncu zagrijte vodu za tjesteninu, posolite.
U tavici zagrijati maslinovo ulje pa dodati jedan režanj češnjaka da
otpusti aromu, pritisnite ga vilicom. Dodajte pršut izrezan na trakice i kratko sve popržite.
Tjesteninu kuhajte 8 minuta, procijedite i dodajte u tavicu. Sačuvajte par
žlica vode od kuhanja pa dodajte umaku. Prelijte vrhnjem, dodajte ribani parmezan i na laganoj
vatri miješajte dok ne nastane kremasti umak. Pripazite kod soljenja jer je obično pršut vrlo slan.
Maknite s vatre pa umiješajte
rukolu i odmah poslužite.
Nema komentara:
Objavi komentar