četvrtak, 11. srpnja 2019.

Minestrone sa ljetnim povrćem u suradnji s PIK Rijeka Paštaria

   Iako možda ljeto nije za tople i guste juhe ovu deliciju jako često pripremam. Spada u kategoriju jela bez mesa ali zbog dodatka tjestenine važi kao pravi obrok. Ovo obilje ljetnog povrća valja iskoristiti a višak povrća nasjeckajte i spremite u zamrzivač pa imate za čas spreman minestrone.  Oduvijek u minestrone obavezno stavljam neku sitniju tjesteniu kao što su Šubioti od Paštaria i komad nekog suhog sira.


1 manji luk
2 režnja češnjaka
2 mlade mrkvice
120 gr mahuna
100 gr malde blitve
1 manja tikvica
1 zreli pomidor
komad suhog sira 
2 žlice maslinovog ulja
500ml vode
70 gr tjestenine šubioti Paštaria
1/2 žličice soli
svježe mljeveni crni papar

Pripremiti povrće, narezati mrkvice,tikvicu, luk i mahune pa kratko prodinstati na maslinovom ulju. Dodajte protisnuti češnjak i naribajte pomidor. Zalijte vodom i kuhajte 20 minuta dok povrće ne omekša. Začinite po ukusu pa dodajte šubiote i nasjeckanu blitvu pa kuhajte još 10 minuta.  Pospite ribanim sirom i prelijte maslinovim uljem pa poslužite.
 Ako želite gušći minestone dio  propasirajte prije dodavanja tjestenine.




Nema komentara:

Objavi komentar