subota, 11. travnja 2020.

Nešto kao slane buhtlice- u suradnji s Dobro

  Iako smo ljubitelji slatkog nekako je u zadnje vrijeme više slano na našem stolu.   S obzirom da svakodnevno pečem kruh, bila mi je želja napraviti i neka punjena peciva koja mogu poslužiti i za doručak ali  i večeru. Mojim dečkima su se svidjeli pa ih sad često radim a odlična su ideja za Uskršnji stol. Na našem stolu obavezno se nalaze Dobro proizvodi, volimo njihove proizvode od slavonske svinje, osobito slaninu i rolanu pancetu.  Za punjenje  sam odabrala Dobro Napoli salamu i sir, dodajte po želji i  umak od rajčice i začine.


sastojci za tijesto
530 gr glatkog brašna
1 žličica soli
30 gr šećera
1 jaje
50 ml maslinovog ulja
230 ml mlijeka
40 gr svježeg kvasca.

za punjenje
150 gr salame Napoli
100 gr sira (neki koji se dobro topi)
žumanjak za premazivanje
 sezamove sjemenke


Kvasac  i dvije žlice šećera aktivirajte u mlakom mlijeku. Ostale sastojke stavite u zdjelu, dodajte  aktivirani kvasac i sve miješajte mikserom sa spiralnim nastavcima.   Poklopite i ostavite da se diže 1 sat. Sir i salamu narežite na kockice. Odvojite 20 kuglica tijesta, kuglicu razvaljajte, u svaku stavite nekoliko kockica sira  i salame pa zatvorite. Složite kuglice u namašćem kalup. Ostavite još pola sata da se dižu.  Prije pečenja premažite (žumanjak i 2 žlice mlijeka) i pospite sjemenkama. Pecite 35 minuta u toploj pećnici na 180 stupnjeva.






Nema komentara:

Objavi komentar