četvrtak, 4. lipnja 2020.

Topli puding s kakao prahom- u suradnji s Kraš Hrvatska



 Ima li išta bolje od toplog čokoladnog kolača i kremastog sladoleda? sigurna sam nema.
Ja volim jako okus čokolade pa vrlo često u svojim kolačima koristim upravo Kraš Kakao prah. I ovog puta odlično se uklopio u topli kremasti puding. Priprema  je vrlo brza a okus prilagodite sebi,   dodajte po želji korice naranče, limuna, rum, whiskey, kokos....
 Odličan je u svim varijantama.


2 jaja 
120 gr šećera
prstohvat soli
45 gr glatkog brašna
70  gr kakao praha Kraš
 80 gr  maslaca
sladoled za posluživanje



Otopiti maslac na pari.
Cijela jaja miksati sa šećerom i prstohvatom soli dok ne posvijetle i utrostruče se.
Dodajte prosijano brašno i kakao prah. Na kraju umiješajte otopljeni maslac.
Smjesu rasporedite u  4 keramička kalupa  ili u jedan veći.
U dublji pleh uliti vrelu vodu pa staviti posudice sa smjesom tako da su do polovine u vodi.
Pecite na 160 stupnjeva 25 minuta dok se na vrhu ne napravi korica.
Izvadite iz pećnice pa ostavite 10 minuta na sobnoj temperaturi,  nakon toga još topli puding poslužite sa sladoledom.



Nema komentara:

Objavi komentar