četvrtak, 13. kolovoza 2020.

Crumble sa sezonskim voćem i Petit Beurre keksima-u suradnji s Kraš Hrvatska

 Ljeti mi  nema dražeg od  pečenog  voća, hrskavog posipa i kremastog sladoleda. A ovog puta napraviti hrskavi posip za crumble još je lakše.  Svestrani Petit keks svojim je karakterističnim  dobro poznatim okusom oplemenio ovu skromnu, jednostavnu slasticu koja uz kuglica sladoleda nestaje u trenu a   traži se i porcija više.


3 zrele breskve

3 marelice 

šalica kupina ili malina

4 žlice tamnog šećera

2 žlice škrobnog brašna

.................

150 gr Petit Beurre keksa

70 gr otopljenog maslaca

 1 žličica cimeta

50 gr listića badema


Voće operite i nasjeckajte, dodajte šećer, cimet i škrobno brašno pa rasporedite na dno pekača.

Kekse sameljite u sitan prah, dodajte otopljeni maslac i listiće badema pa smjesom prekrijte voće. Pecite u zagrijanoj pećnici  na 180 stupnjeva 30 minuta dok se površina ne zazlati a voće skuha. Poslužite topli kolač sa sladoledom.

Slobodno možete koristiti  smrznuto bobičasto voće  tada na šalicu voća dodajte još jednu žlicu škrobnog brašna.


Nema komentara:

Objavi komentar