I u novoj godini nastavljam po starom. Sirovi brownie sam već radila pa mi se učinilo zgodno da isprobam kakav je s kokosom, budući ga jako volim. Napravila sam sitne izmjene u odnosu na klasičan i malo sam se poigrala izgledom. Recept za sirovi brownie potražite ovdje.
Sastoji potrebni za kolačiće
1 šalica indijskih oraščića ili badema i lješnjaka
1 šalica kokosovog brašna
10tak datulja
1\2 šalice bio javorovog sirupa ili meda
Mrva soli
1\2 šalice raw kakao praha
10tak datulja
1\2 šalice bio javorovog sirupa ili meda
Mrva soli
1\2 šalice raw kakao praha
Datulje namočite kratko u toploj vodi, ocjedite pa ih izblendajte u kašu. Ovaj korak preskočite ako koristie svježe datulje. Dodajte im orahe,lješnjake ili bademe pa sve sameljite, tad dodajte kokos i kakao prah, mrvu soli i javorov sirup. Smjesu možete utisnuti u manji kalup ili kao i ja koristiti kalup za led. Kratko stavite u hladnjak da se stisne i nakon toga izvadite iz kalupa. Ovakvi kolačići osim sto su zdravi, dugo mogu stajati u hladnjaku ako ih ne pojedete ranije.
Oblik je baš fora, onako za jedan zalogaj. Sirovi brownie još nisam jela
OdgovoriIzbrišiRaj na zemlji, prekrasna fotografija, a o okusu nećemo ni raspravljati kad znam da je prefino
OdgovoriIzbrišiJao, divno izgledaju i datulje su mljac, a o fotkama da ne govorim...prekrasno!
OdgovoriIzbrišiVolim datulje u kolačima...tako da mislim da je i ovo jako ukusno!
OdgovoriIzbriši