nedjelja, 1. veljače 2015.

Sirovi brownie s kokosom, gluten free

I u novoj godini nastavljam po starom. Sirovi brownie sam već radila pa mi se učinilo zgodno da isprobam kakav je s kokosom, budući ga jako volim. Napravila sam sitne izmjene u odnosu na klasičan i malo sam se poigrala izgledom. Recept za sirovi brownie potražite ovdje.


Sastoji potrebni za kolačiće

1 šalica indijskih oraščića ili badema i lješnjaka
1 šalica kokosovog brašna
10tak  datulja
1\2 šalice bio javorovog sirupa ili meda
Mrva soli
1\2 šalice raw kakao praha




Datulje namočite  kratko u toploj vodi, ocjedite pa ih izblendajte u kašu. Ovaj korak preskočite ako koristie svježe datulje. Dodajte im orahe,lješnjake ili bademe pa sve sameljite, tad dodajte kokos i kakao prah, mrvu soli i javorov sirup. Smjesu možete utisnuti u  manji kalup ili kao i ja koristiti kalup za led. Kratko stavite u hladnjak da se stisne i nakon toga izvadite iz kalupa. Ovakvi kolačići osim sto su zdravi, dugo mogu stajati u hladnjaku ako ih ne pojedete ranije. 



4 komentara:

  1. Oblik je baš fora, onako za jedan zalogaj. Sirovi brownie još nisam jela

    OdgovoriIzbriši
  2. Raj na zemlji, prekrasna fotografija, a o okusu nećemo ni raspravljati kad znam da je prefino

    OdgovoriIzbriši
  3. Jao, divno izgledaju i datulje su mljac, a o fotkama da ne govorim...prekrasno!

    OdgovoriIzbriši
  4. Volim datulje u kolačima...tako da mislim da je i ovo jako ukusno!

    OdgovoriIzbriši