sastojci
400gr glatkog brašna
100 gr oštrog brašna
1 i 1/2 žličica soli
3 žlice maslinovog ulja
1 vrećica suhog kvasca
150 ml mlake vode
pomidori
bosiljak
krupna sol
pomidori
bosiljak
krupna sol
U posudu prosijati brašna, dodati kvasac razmućen u mlakoj vodi, sol i ulje. Umjesiti tijesto i ostaviti pokriveno prijanjajućom folijom da se diže. Pripremljeni pleh za pečenje lagano namazati uljem i posuti palentom, Tijesto razvući prstima pa prebaciti u pleh. Pomidore odrežite na polovice ili četvrtine ovisno o veličini, svaki komad umotajte u list bosiljka pa utisnite u foccaciu. Ostavite još 30 minuta da se diže. Pospite krupnom soli i pecite na 180-200, 20tak minuta
Puna okusa i mirisa, odlično
OdgovoriIzbrišiU potpunosti se slažem s tomom. Foccaia odlično izgleda.
OdgovoriIzbrišiVolim...
OdgovoriIzbriši