četvrtak, 5. studenoga 2015.

Njoki od bundeve i skute

Ne volim jesen, nikako joj se ne radujem. Ne volim kišu ni tmurno vrijeme. A prva asocijacija na jesen, osim kiše su bundeve. Bundeve rado koristim. Na blogu već imam neke recepte s bundevom a ovog puta donsoim vam jedan novi. Evo da Vas podsjetim na recepte s bundevom

 aromatičan rižoto s bundevom
slatka krema od bundeve
curry  od bundeve i slanutka
gusta juha od muškatne tikve
 



sastojci za dvije osobe

225 gr pirea od pečene bundeve
250 gr kravlje skute
3 jaja
50 gr parmezana
200 gr glatkog brašna
sol, papar, muškatni oraščić 

200 gr polusuhih kobasica
salata po želji




U posudi vilicom usitniti skutu,pa dodati pire od pečene bundeve, brašno parmezan i jaja, začinite po želji. U velikom loncu zakuhati vodu  i skuhati njoke dok ne isplivaju na površinu.
Na tavi prepržiti kolutiće kobasice i dodati njoke,Njoke dobro uvaljajte u masnoću od kobasica. Dodajte listiće kadulje.  Poslužite uz omiljenu salatu, od mene je to crveni radič i endivija.

Broj komentara: 6:

  1. Vatromet najlepsih jesenjih boja na tanjiru, diiiivna prezetacija.:))) p.s. ovih dana cu nadam se skupiti sve isprobane receptice i objaviti ih u jednom postu, kasnim nacisto.:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Divne boje na tanjuru, baš zato i volim njoke od bundeve

    OdgovoriIzbriši
  3. Krasno izgleda. A fotke one prave jesenske.

    OdgovoriIzbriši
  4. Super mi je ova ideja s kobasicom i prženjem, baš ću probati!

    OdgovoriIzbriši