sastojci za tortu od mrkve
2 jaja
1/2 šalice biljnog ulja
1/4 šalice mlijeka
1/2 šalice muscovado šećera
korica naranče i limuna
sok jedne naranče
žličica cimeta
1 1/4 šalice glatkog brašna
1/2 žličice praška za pecivo
1/2 žličice sode bikarbone
prstohvat soli
1/2 šalice grubo sjeckanih oraha
1 šalica sitno ribane mrkve
...
sastojci za cheesecake sloj
400 gr krem sira
1/2 šalice šećera
2 jaja
1 žlica brašna
vanilija ekstrakt
...
krema od sira
100 gr krem sira
100 gr mascarponea
3 žlice šećera u prahu
sok jednog limuna
za dekoraciju koristite orahe, korice limuna i naranče ili kumquat
U posudu stavite krem sir, jaja, šećer, vaniliju i brašno pa sve izmiksajte.
Mrkvu naribajte a orahe grubo nasjeckajte. U zdjelu za miksanje stavite jaja, šećer, ulje, korice limuna i naranče, cimet i mlijeko pa miksajte dok se sve ne sjedini. u smjesu prosijte brašno, pa dodajte sol, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Sve izmiksajte i na kraju ručno umješajte ribane mrkve i orahe.
Kalup za torte obložite papirom za pečenje. Na dno kalupa uliti polovicu smjese za tortu od mrkve pa poravnati. Preko toga žlicom vadite hrpice cheesecake sloja, iskoristite polovicu smjese, nemojte poravnati.
Sad opet slažite žlicom hrpice smjese za tortu od mrkve( slažite u udubine između hrpica torte od mrkve) pa preko toga stavite ostatak cheesecake torte. Pažljivo poravnajte.
Stavite u toplu pećnicu na 180 stupnjeva i pecite 50tak minuta. Provjerite čačkalicom.
Tortu ostavite u kalupu i ohladite preko noći u hladnjaku. Prije posluživanje premažite ju obilno kremom od sira i ukrasite orasima i agrumima.
p.s. ako želite kremu od sira možete izostaviti ;)
Odlično izgleda, spremam recept ovu torticu moram obavezno isprobati.
OdgovoriIzbrišiKoliko ml odnosno g iznosi jedna šalica? Hvala! :)
OdgovoriIzbrišišalica je u ovom slučaju američka mjera koja iznosi nešto vise od 220ml, ali ako koristite istu šalicu cijelo vrijeem ne bi trebalo biti problema
IzbrišiKolač od mrkve obožavam, cheesecake isto tako. Dakle, molim jednu krišku!
OdgovoriIzbrišiObožavamo tortu od mrkve, a ova ima neobično punjenje, zanimljivo!
OdgovoriIzbriši