Ovaj bi recept mogli svrtati u kategoriju za početnike jer uistinu nema toga što možete pogriješiti. Stajanjem će biskvit u sebe upiti slatko vrhnje i pire od malina i neće nikoga ostaviti ravnodušnim. Na ovaj način možete iskoristiti komade nekog kolača ili biskvita koji je izgubio sočnost. Dukat slatko vrhnje pravi je izbor za ovakav desert je je svojim bogatim mliječnim okusom udahnulo novi život čokoladnom biskvitu.
sastojci za 4 zdjelice
100gr tamne čokolade
90 gr Dukat maslaca
80 gr šećera
1 jaje
1 prstohvat soli
70 gr brašna
pola žličice praška za pecivo
200gr svježih malina
2 žlice šećera
200ml vrhnja za šlag Dukat
mahuna vanilije
Čokoladu i maslac otopite na parnoj kupelji
U smjesu čokolade i maslaca dodajte šećer, prstohvat soli i jaje pa sve dobro sjedinite mikserom.
Kroz sito dodajte brašno i prašak za pecivo i promješajte
Manji pleh obložite papirom za pečenje pa smjesu nanesite u pleh i
poravnajte, peći u zagrijanoj pećnici 20tak minuta na 180 stupnjeva.
Pripremite umak od malina (dio malina možete sačuvajte za ukrašavanje)
a preostale pospite šećerom i gnječite vilicom u pire.
Dobro
ohlađeno vrhnje za šlag ulijte u usku posudu i dodajte sjemenke jedne
mahune vanilije pa miksajte dok se ne zgusne, pripazite da ostane mekša
krema kako bi se mogla upiti u kockice čokoladnog kolača
Ohlađeni kolač rezati na malene kockice, pa u pripremljene zdjelice
slagati red kolača pa red kreme i red umaka od malina i tako slažite dok
ne potrošite sve sastojke.
Ohladiti i poslužiti.
Nema komentara:
Objavi komentar