nedjelja, 13. ožujka 2016.

Čokoladni kolač u čaši u suradnji s Dukatom

Prošlo je nekoliko mjeseci od suradnje s Dukatom i krajnje je vrijeme da podjelim ovaj recept s vama. Na Dukatovim stranicam potražite i ostale recepte koje su smo kreirali u ovom  zajedničkom projektu između hrvatskih blogera i Dukata.
Ovaj bi recept  mogli svrtati u kategoriju za početnike jer uistinu nema toga što možete pogriješiti.  Stajanjem će biskvit u sebe upiti slatko vrhnje i pire od malina i neće nikoga ostaviti ravnodušnim. Na ovaj način možete iskoristiti komade nekog kolača ili biskvita  koji je izgubio sočnost. Dukat slatko vrhnje pravi je izbor  za ovakav desert je je svojim bogatim mliječnim okusom udahnulo novi život čokoladnom biskvitu.



sastojci za 4 zdjelice

100gr tamne čokolade
90 gr Dukat maslaca
80 gr šećera
1 jaje
1 prstohvat soli
70 gr brašna
pola žličice praška za pecivo

200gr  svježih malina
2 žlice šećera
200ml vrhnja za šlag Dukat
mahuna vanilije



Čokoladu i maslac otopite na parnoj kupelji
U smjesu čokolade i maslaca dodajte šećer, prstohvat soli   i jaje pa sve dobro sjedinite mikserom.
 Kroz sito dodajte brašno i prašak za pecivo i promješajte
 Manji pleh obložite papirom za pečenje pa smjesu nanesite u pleh i poravnajte, peći u zagrijanoj pećnici 20tak minuta na 180 stupnjeva.

 Pripremite umak od malina  (dio malina možete sačuvajte za ukrašavanje) a preostale pospite šećerom i gnječite vilicom u pire.

Dobro ohlađeno vrhnje za šlag ulijte u usku posudu i dodajte sjemenke jedne mahune vanilije pa miksajte dok se ne zgusne, pripazite da ostane mekša krema kako bi se mogla upiti u kockice čokoladnog kolača
 Ohlađeni kolač rezati na malene kockice,  pa u pripremljene zdjelice slagati red kolača pa red kreme i red umaka od malina i tako slažite dok ne potrošite sve sastojke.
Ohladiti i poslužiti.

Nema komentara:

Objavi komentar