Željela sam da već u naslavu bude sve potpuno jasno, al eto nekad to ispadne kobasica... Ako imate kakav kraći prijedlog slobodno javite
Dakle ovi su keksići s heljdinim brašnom, chia sjemenkama i pekemzom od borovnica Opg Lisjak. Heljdino brašno zaslužno je za orašastu aromu a chia sjemeke dodale su posebnu hrskavost ovim keksićima za koje možemo reći da su linzeri "with the twist"
Pekmez kao i svježe borovnice možete naručiti na njihovom profilu OPGLisjak a u ponudi imaju i pekmez bez šećera. Keksići izvrsno pašu uz čaj.
80 gr heljdinog brašna
80 gr zobenog brašna
10 gr chia sjemenki
30 gr tamnog muscovado šećera
1/4 žličice praška za pecivo
1 jaje
50 gr maslaca
prstohvat soli
bourbon vanilija
nekoliko žlica mlijeka (2-3)
Maslac naribajte i promješajte sa jajem.
Dodajte šećer i preostale suhe sastojke.
Ako je potrebno dodajte mlijeko da umijesite kompaktnu smejsu.
Umotajte prijanjajućom folijom i ostavite pola sata u hladnjaku.
Tijesto razvaljajte i izrežite oblike po želji, pa pecite na 180 stupnjeva, 10tak minuta. Ohlađene kekse spojite pekmezom.
p.s. ukoliko želite ovaj čupavi izgled prije pečenja kekse namažite mlijekom i pospite tamnim šećerom