četvrtak, 7. rujna 2017.

Krema od jogurta

Evo jedne brze slastice. Iako je ovo nešto između doručka i deserta, priprema je jednostavna.  Čak i moj malac zna ovo složiti, zgodna ideja za iznenadne goste. Većinu sastojak možete prilagoditi i složiti desert u čaši po svom guštu.



250 gr grčkog jogurta (ili krem sira)
250 ml slatkog vrhnja
dvije žlice meda (kokosov sirup...)
vanilija (cimet, korica limuna)

150 gr keksa (speculas, digestive, oreo) po želji ili granole
mješavina smrzutog bobičastog voća (ili kompot od višanja)
2 žlice meda


Kekse stavite u vrećicu pa pomoću drške noža ili bata usitnite u grublje mrvice.
Bobičasto voće zagrijte u lončiću uz dodata kmeda.
Slatko vrhnje istucite u čvrsti šlag, dodajte vaniliju, med i jogurt. u čaše za posluživanje slažite sastojke u slojevima.
Ukoliko složite u teglice i zaklopite možete ovaj desert ponijeti sa sobom u park ili na piknik.

nedjelja, 3. rujna 2017.

Saltimbocca alla Romana s DOBRO pršutom

 Evo napokon jedne slane ideje za ručak a potaknuta je  DOBRO proizvodima.
Jeste li već čuli za njih i isprobali njihove delicije? Mene su osvojili na prvu, domaće meso, minimalno soli, bez glutena i soje, bez pojačivača okusa...
Nerijetko radim ovu teletinu, obožavam hrskavi pršut i miris kadulje. Saltimbocca alal Romana je jedan od poznatijih talijanskih klasika koji je kroz vrijeme doživio i neke promjene, od toga da se  u teletinu zamota pršut i uvalja u brašno do toga da neki umjesto na ulju peku na maslacu. Ja sam  ostala vjerna klasičnoj verziji.




sastojci za 4 osobe

400 gr telećih odrezaka
90 gr DOBRO pršuta
sol, papar po ukusu
100 ml bijelog vina
10 tak listova kadulje 

Odreske  očistite od  žilica i masnoće, lagano istucite batom pa posolite i popaprite po ukusu. Odresci trebaju biti manji pa ih slobodno odrežite, na svaki položite šnite DOBRO pršuta i list kadulje pa sve pričvrsite čačkalicom. U tavi zagrijte ulje, položite odreske i pecite par minuta sa svake strane, na kraju zalijte vinom i pustite par minuta da alkohol ishlapi. Poslužite uz njoke, pire od celera.....