Uvijek pred ljeto u potrazi smo za zdravim receptima, sa manje šećera i bijelog brašna.
Malo sam se bacila na istraživanje i odlučila se poigrati sa prosom.
Proso je okrugla žitarica koja sadrži prirodna vlakna i proteine a ne sadrži gluten pa je pogodna za vegetarijance i one koji pate od celijakije.
Proso se kod mene udomaćio u salatama a evo ga sad i u doručku.
Ova krema s dodatkom pravog kokosovog mlijeka zaslađena je s datuljama te se može poslužiti i kao desert
1 šalica prosa SPAR Vital
1 šalica vode
1 šalica biljnog mlijeka po izboru
4 datulje
prstohvat soli
.....
1/2 konzerve kokosovog mlijeka SPAR Vital
1 šalica biljnog mlijeka po izboru
.....
2 banane
5 žlice kokosovog ulja
5 žlica sirupa od kokosovog cvijeta SPAR Natur Pur
cimet
bademi SPAR Natur Pur
Proso lagano tostirati na tavi. Ohladiti.
U lončić stavite proso, vodu i mlijeko, prstohvat soli i datulje pa kuhajte na laganoj vatri 20 minuta.
Ohladite.
U ohlađeni proso dodajte pola konzerve pravog kokosovog mlijeka i šalicu biljnog mlijeka po izboru pa uz pomoć štapnog miksera izmiksajte u glatku kremu.
Ako volite rijeđe dodajte još mlijeka jer se krema stajanjem dodatno stegne.
Bademe tostirajte na tavici i grubo nasjeckajte.
Banane uzdužno prerežite. U tavi zagrijte kokosovo ulje, dodajte sirup od kokosovog cvijeta i popržite ploške banane.
Sad još treba servirati, u zdjelu stavite puding, pa položite polovicu pečene banane, pospite bademima i cimetom.