Za ovu pitu iskoristila sam jednu dozu tijesta i pola doze nadjeva.
Za prhku podlogu
1 šalica rižinog brašna
1\3 šalice kakao praha
mrva soli
1\3 žličice sode bikarbone
1 jaje
1\3 šalice maslaca
3 žlice šećera od trske
Vanilija
Nadjev
150gr Callebaut čokolade (70%)
5 velike žlice kakao praha
100gr maslaca
50ml slatkog vrhnja
2 žlica šećera od trske
4 jaja
mrva soli
Za prhku podlogu, promiješati suhe sastojke pa dodati jaje i omekšali maslac. Tijesto omotati prijanjajućom folijom i staviti na hladenje min 30 minuta.
Tijesto razvaljati i utisnuti u kalup, pa prekriti masnim papirom i suhim grahom, peći 15 minuta na 180 stupnjeva.
U posudu staviti vrhnje, maslac, čokoladu, kakao i sol pa otopiti na pari. U zdjeli izmiksati jaja sa šećerom pa polako dodati u smjesu sa otopljenom čokoladom. Sve dobro promiješati.
Tijesto izvaditi iz pećnice, maknuti grah i papir pa uliti čokoladnu kremu. Pitu vratiti u pećnicu još 30minuta na 180 stupnjeva. Ostavite da se hladi barem 45 minta, kolač se se malo spustiti korica i raspuknuti. Poslužite uz sezonsko voće, ili tučeno slatko vrhnje.