ponedjeljak, 4. ožujka 2013.

Lemon curd


Već sam par puta radila lemon curd, ovog puta odlučila sam i zabilježiti recept. Ja sam se odlučila za kombinaciju naranči i limuna a maslac sam umiješala u već zgusnutu kremu. Ustvari sam skroz pojednostavila recept, neki recepti na koje sam naišla savjetuju da se sok procijedi od pulpe da bi namaz bi skroz gladak. Taj sam korak izostavila, namjerno. Priprema je stvarno jednostavna a rezultat je savršena "krema" od limuna.


sastojci za dvije malene teglice

2 limuna (sok i korica)iz bio uzgoja
1 naranča (sok i korica) iz bio uzgoja
1  jaje
2 žumanjka
120 gr šećera
70 gr maslaca




Pripremiti posudu za kuhanje na pari. Jaja umutiti sa šećerom, dodati korice od limuna i naranče i njihov sok.

Smjesu kuhati na pari dok se ne zgusne. U zgusnutu smjesu dodati omekšali maslac i miješati dok se ne otopi. Smjesu uliti u teglice i čuvati u hladnjaku tjedan ili dva. Ovaj namaz odličan je kao preljev za sladoled ili palačinke punjenje za tartove ili muffine.

Ako mu dodate omekšali mascarpone dobiti ćete prekrasnu kremu kojom možete puniti torte.
 


Broj komentara: 36:

  1. Nisam još probala...ALI na popisu je...moram na plac po nešpricane sastojke. Fotke su ti mrak!

    OdgovoriIzbriši
  2. prepredobro!
    a fotke su ti fantasticne.

    OdgovoriIzbriši
  3. Tako nekako ga i ja radim i jako ga volim :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Morati ću ovo isprobati... i kad budem mogla bih baš po ovom receptu :))

    OdgovoriIzbriši
  5. Odavno zelim da ga isprobam. Odlicno izgleda, a i fotke sve govore:)Fenomenalne su!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nadam se da ćeš ga isprobati! hvala ti

      Izbriši
  6. Predivne fotke, zovu me da napravim taj lemon curd;)!

    OdgovoriIzbriši
  7. Zaista lepe fotke! Japanska dunja vec procvetala... Nasa jos nije. I kako je lepa krpica na fotkama. Ma, sve mi se svidja...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti!
      probudilo se proljeće a krpica je dar od jedne drage kolegice blogerice!

      Izbriši
  8. Prošle sam godine radila curd od naranče, a žao mi je što se ove godine nisam sjetila napraviti curd od mandarina.
    Fotke su prekrasne!

    OdgovoriIzbriši
  9. Woow fotke su me potpuno oduševile,proljeće je kod tebe stiglo!

    OdgovoriIzbriši
  10. Sve mi se sviđa, i curd i cvetići a najviše fotke :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Ali gdje naći bio agrume ??

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. u bio trgovinama a ponekad se nađu i na tržnici domaći agrumi netretirani

      Izbriši
  12. Odgovori
    1. http://www.culinaryjourneybyme.com/2013/03/liebster-award.html

      Izbriši
  13. Slike su to die for..:)

    OdgovoriIzbriši
  14. Divan ti je, a ovaj dašak proljeća oduševljava.

    OdgovoriIzbriši