subota, 12. prosinca 2020.

Rižoto od cikle sa Dukatosom za pripremu jela


Često zanemarena namirnica cikla, zasjala je u novom ruhu a sve zahvaljujući novom Dukatosu za pripremu jela. Nešto novo, kremasto i svestrano, čeka vas na policama. Koristite ga u juhama ili varivima, dresingu za salate ili marinade ali i slasticama, izvrsna je i lagana zamjena za maslac, majonezu, vrhnje ili jogurt. Pogledajte na Dukatovom webu knjižicu i inspirirajte se receptima. Moram vam priznati da me ovaj rižoto isprva privukao svojom neodoljivom bojom. Kako ciklu volimo, odlučila sam ga isprobati, priprema je jednostavna, ako kuhate ciklu za salatu ostavite jednu ciklu sa strane za rižoto.



2 žlice maslinovog ulja

1 veća ljutika,

100 gr riže arborio za rižota,

500ml temeljca od povrća

sol i papar po ukusu, 

1 veća cikla kuhana

4 žlice Dukatosa za pripremu jela

 


Na ulju dinstati sitno sjeckanu ljutiku dok potpuno ne omekša. Dodati sol i papar 

po ukusu. Kuhanu ciklu štapnim mikserom ispasirati u pire.

Kad je ljutika potpuno omekšala dodajte rižu,  pustite ju da se poprži pa podlijevajte postepeno temeljcem.

Pred kraj dodajte  pire od cikle i Dukatos za pripremu jela.







nedjelja, 6. prosinca 2020.

Brzi ravioli s džemom

 Još jedan u nizu brzih i jednostavnih  recepta jer sve se nekako svelo na to da bude brzo i s   lako dostupnim sastojcima. Čar ovog recepta je u džemu, znači što je džem bolji, biti će i ovi kolačići. 



250 gr brašna
100 gr maslaca
Prstohvat soli
1 čašica čvrstog jogurta


U multipraktiku miksajte brašno i maslac, dodajte sol i na kraju jogurt. Omotajte folijom pa stavite na hlađenje pola sata. Čašom izrezujte krugove pa nadjenite marmeladom i dobro zatvorite. 

Peći na 170 stupnjeva 15 minuta. Još vruće uvaljati u šećer u prahu.