Često zanemarena namirnica cikla, zasjala je u novom ruhu a sve zahvaljujući novom Dukatosu za pripremu jela. Nešto novo, kremasto i svestrano, čeka vas na policama. Koristite ga u juhama ili varivima, dresingu za salate ili marinade ali i slasticama, izvrsna je i lagana zamjena za maslac, majonezu, vrhnje ili jogurt. Pogledajte na Dukatovom webu knjižicu i inspirirajte se receptima. Moram vam priznati da me ovaj rižoto isprva privukao svojom neodoljivom bojom. Kako ciklu volimo, odlučila sam ga isprobati, priprema je jednostavna, ako kuhate ciklu za salatu ostavite jednu ciklu sa strane za rižoto.
2 žlice maslinovog ulja
1 veća ljutika,
100 gr riže arborio za rižota,
500ml temeljca od povrća
sol i papar po ukusu,
1 veća cikla kuhana
4 žlice Dukatosa za pripremu jela
Na ulju dinstati sitno sjeckanu ljutiku dok potpuno ne omekša. Dodati sol i papar
po ukusu. Kuhanu ciklu štapnim mikserom ispasirati u pire.
Kad je ljutika potpuno omekšala dodajte rižu, pustite ju da se poprži pa podlijevajte postepeno temeljcem.
Pred kraj dodajte pire od cikle i Dukatos za pripremu jela.