Jedna sasvim obična kombinacija za kraljevski desert za dugeeeee vikende.
Mekano, mirisno, brioche like tijesto i slasna krema od žumanjaka.
Nemam što drugo reći.....
sastojci za 10tak mašnica
500 gr brašna
Jedna sasvim obična kombinacija za kraljevski desert za dugeeeee vikende.
Mekano, mirisno, brioche like tijesto i slasna krema od žumanjaka.
Nemam što drugo reći.....
sastojci za 10tak mašnica
500 gr brašna
200 gr badema
1 komad svinjskog karea bez kostiju u komadu (cca 1kg)
sol i papar po ukusu
za nadjev:
2 velike žlice senfa
2 žličice timijana
30 gr krušnih mrvica
30 gr mljevenih badema
40 gr parmezana
2 žlice maslinovog ulja
150 gr Dobro pršuta
100ml bijelog vina
..............................
Meso rezati kružno na debljinu jednog centimentra dok ne dobijete ploču.
Meso posolite i popaprite pa lagano istucite batom te premažite senfom.
U tavi na ulju tostirajte mrvice i bademe, dodajte timijan i maknite s vatre, kad se ohladi umješajte ribani parmezan.
Preko mesa posložite šnite Dobro pršuta pa rasporedite smjesu s mrvicama.
Zarolajte čvrsto te uz pomoć kuhinjskog konca svežite.
Na dno posude za pečenje stavite deblje šnite krumpira, one će spiječiti da se meso zalijepi; pa na njih stavite roladu. Premažite meso maslacem dodajte nekoliko grančica ružmarina i vino pa pecite poklopljeno sat vremena na 170 stupnjeva. Izvadite na tanjur za polsuživanje i omotajte alu folijom pa pustite da stoji 10tak minuta.
Poslužite uz pečeno povrće.