za kompot
250 gr jagoda
200 grama rabarbare
200 ml vode
3 žlice svijetlog meda
1 mahuna vanilije
sok jednog limuna
za panna cottu
250 ml slatkog vrhnja
200 ml grčkog jogurta
1 vrećica želatine
3 žlice šećera
priprema
želatinu pripremiti po uputama na pakiranju.
U lončiću zagrijati slatko vrhnje i šećer, pazeći da ne zavrije.
dodati želatinu i mješati dok se želatina ne otopi. Ohladite pa dodajte
jogurt i sve izmješajte.
Kremu ulijte u zdjelice za posluživanje.
za pripremu kompota potrebno je očistiti jagode i rabarbaru pa odrezati na
komade.
U lončić staviti vodu i med, limunov
sok i otvorenu mahunu vanilije. Dodajte prvo rabarbaru pa na laganoj vatri
kuhajte dok ne omekša. Tad dodajte i jagode pa kuhajte samo par minuta.
Kompot ohladite i poslužite uz panna
cottu.