Jedan u nizu od klasičnih kolača, onih bakinih ili maminih, najdražih. Nažalost kod mene jako rijetko na rasporedu pa sam odlučila stati tome na kraj. Imala sam jedan problem s prijašnjim receptom, na pol biskvita više nije bilo čokoladnog sirupa za namakanje.I svaki put tako. Odlučila sam stati tome na kraj. Ovaj recept je sve promijenio, čak mi je i ostalo umaka...
sastojci za biskvit 20x20
3 jaja
125 gr šećera
125 gr brašna
60 gr škrobnog brašna
30 gr otopljenog maslaca
žličica praška za pecivo
mrva soli
za sirup
100 gr maslaca
75 gr tamne čokolade (70%)
250 ml mlijeka
60 gr šećera
200 gr kokosovog brašna
Jaja miksati sa šećerom dok ne posvijetle i utrostruče volumen. Dodati otopljeni maslac a nakon toga kroz sito usuti brašno, prašak za pecivo i škrobno brašno i sve lagano umiješati špatulom ili drvenom kuhačom.
Uliti u pleh i peći na 180 stupnjeva 20tak minuta. Pečeni biskvit izvrnuti na rešetku za hlađenje i ostaviti da se ohladi.
Za sirup je potrebno sve sastojke stavit u lončić s neprijanjajućim dnom i kuhati na laganoj vatri, s vremenom ćete primjetiti kako se zgušnjava. Kad se ohladi krenuti s pripremom kolačića.
Ovo je sad dirty job al netko i to mora!
Biskvit izrezati na kvadrate, svaki kvadrat umočiti u sirup pa potom uvaljati u kokos, ja sam si pomagala štapićima za ražnjiće. Vjerujte mi na riječ, ako već do sad niste radili čupave, ovo baš brzo ide.
Ja sam u kvadrate utaknula štapiće za lizalice i dekorirala mašnom! Od običnog kolačića do chick zalogajčića!