ponedjeljak, 25. srpnja 2016.

Nanaicecream straciatella


Svi znate koliko volim ovaj sladoled od banane i da uvijek imam u škrinji zavidnu količnu smrznutih banana.
Uistinu ne postoji bržii recept  koji je pritom jednostavan za napraviti, veganski i bez glutena.
Svaki dan izmišljam neke nove kombinacije a ova mi se posebno svidjela.

Ovog puta glavna zvijezda je čokolada koju sam dobila na isprobavanje.  Rawr čokoladu možete nabaviti preko web shopa Moja Čokolada.
Čokolada dolazi u nekoliko raznih okusa, ja sam imala priliku isprobati mentu, naranču i tamnu s dodatkom goji bobica.  Sve čokolade su organske, bez glutena, veganske i bez boja i umjetnih dodataka. Definitivno vrijedno isprobavanja.

Više o čokoladama i gdje ih kupitit potražite na ovom linku.


3 smrznute banane (rezane na kolutiće)
3 žlice kikiriki maslaca
4 marelice


Banane izvaditi iz zamrzivača i ostaviti 10tak minuta da se otpuste, nakon toga staviti ih u multipraktik (ja sam koristila svoj novi Magimix) dodajte marelice i kikiriki maslac pa miksajte pulsno do kremaste smjese.
Sladoled stavite u zdjelicu pa dodajte komadiće nasjeckane čokolade i promješajte. Možete dodati i svježe voće. Brzo ,jednostavno i zdravo a osvježava bolje od sladoleda. 

Na blogu sam već objavila nekoliko verzija ljetnih sladoleda pa bacite oko na: