utorak, 28. ožujka 2017.

Tramezzini sa dimljenom oradom u suradnji s Cromarisom

Dobila sam nedavno paket od Cromarisa, i čim sam ugledala filete dimljene orade odmah mi je na pamet pala ova ideja. Budući da obožavam dimljeni losos sa zadovoljstvom sam isprobala dimljene filete orade  i brancina. Cromaris još u svojoj ponudi ima i marinirane orade i brancine kao i svježu ribu, posebno za one kojima je čišćenje ribe mrsko napominjem da u ponudi imaju i filete svježe orade,brancina i hame.
 Njihove proizvode možete naći u svim većim trgovačkim lancima ili u njihovim ribarnicama. Više o ponudi  pogledajte na njihovoj stranici.

  Ove brze zalogajčiće možete pripremiti za čas kad vam navrati društvo. Potrebno je svega par sastojaka koje možete zamijeniti ovisno sezoni ili vašem guštu. Fali vam samo veselo društvo i čaša vina i  fešta može početi.



1 pakiranje kruha za toast bez korice
200 gr krem sira
1 krastavac (možete koristiti ukiseljeni)
1 vezica rotkvica
1 pakiranje Cromaris dimljene orade
1 pakiranje mikrozelenja po izboru (možete koristiti rukolu)




Kruhu odrežite koricu pa premažite krem sirom i poslažite šnite krastavca, preklopiti drugom šnitom kruha. Dvije unutarnje šnite kruha treba namazati krem sirom s obje strane.
Opet premažite krem sir pa  natrgajte filete dimljene orade Cromaris i ponovo preklopite kruhom.
Sljedeći sloj je krem sir i na njega stavite narezane rotkvice i mikrozeljenje.  Pokrijte zadnjom šnitom kruha i dobro pritisnite da se sve slijepi.
Držite u hladnjaku do posluživanja.
Prije posluživanja odrežite na oblik trokuta, poslužite uz masline i vino.

Još ideja za pripremu Cromaris ribe potražite kod Domaćice, Darka i Sandre



utorak, 21. ožujka 2017.

Mrvičasti kolač sa bobičastim voćem, gluten free, vegan

Moja ostava  već  dulje obiluje zdravim namirnicama, poneke koristim svakodnevno dok se sa nekima malo rijeđe "viđam". Ako sve ove sastojke imate kod kuće ovaj kolač ćete složiti ko od šale, za one koji nemaju a trebaju kupiti sastojke gledajte to kao investiciju u svoje zdravlje, nećete potrošiti sve sastojke i moći ćete ih još puno puta koristiti i spremat iovako divne kolačiće.
Ovaj kolač okusom i nema puno razlike od sličnih koji su napravljeni od bijelog brašna, šećera i maslaca ali ako ste probali neke kolače sa zdravijim sastojcima sigurna sam da ste uvidjeli razliku.
Ajmo na recept


za prhku podlogu potrebno je

1 šalica zobenih pahuljica
3/4 šalice rižinog brašna
prstohvat himalajske soli
2 žlice sirupa od datulja ili kokosa(možete koristiti i javorov sirup)
1/2 šalice badema ili oraha
1 žličica praška za pecivo
1/2 šalice kokosovog ulja

za nadjev

250 gr smrznutog bobičastog voća
3 žlice kokosovog šećera
1 žlica rižinog brašna
1 mala žličica cimeta

za hrskavi posip

1/2 šalice zobenih pahuljica
1/4 šalice badema
prstohvat soli
3 velike žlice kokosovog šećera
4 žlice kokosovog ulja




Sve sastojke za podlogu stavite u kuhinjski robot  i pulsirajte dok ne dobijete ljepljivu, mrvičastu smjesu.
Pravokutni kalup za kruh obložite papirom za pečenje pa utisnite smjesu i poravnajte. Podlogu pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 15 minuta.

Za to vrijeme pripremite nadjev i posip. Za nadjev promješajte voće sa šećerom i brašnom i začinite cimetom.
Za posip sve sastojke stavite opet u kuhinjski robot i propulsirajte.
Kolač izvadite iz pećnite pa po njemu rasporedite voće i lagano ga utisnite a preko voća razmrvite posip i stavite ponovo na pečenje dodatnih 25 minuta. Kolač dobro ohladite i poslužite.