Jedna sasvim obična kombinacija za kraljevski desert za dugeeeee vikende.
Mekano, mirisno, brioche like tijesto i slasna krema od žumanjaka.
Nemam što drugo reći.....
sastojci za 10tak mašnica
500 gr brašna
Jedna sasvim obična kombinacija za kraljevski desert za dugeeeee vikende.
Mekano, mirisno, brioche like tijesto i slasna krema od žumanjaka.
Nemam što drugo reći.....
sastojci za 10tak mašnica
500 gr brašna
200 gr badema
1 komad svinjskog karea bez kostiju u komadu (cca 1kg)
sol i papar po ukusu
za nadjev:
2 velike žlice senfa
2 žličice timijana
30 gr krušnih mrvica
30 gr mljevenih badema
40 gr parmezana
2 žlice maslinovog ulja
150 gr Dobro pršuta
100ml bijelog vina
..............................
Meso rezati kružno na debljinu jednog centimentra dok ne dobijete ploču.
Meso posolite i popaprite pa lagano istucite batom te premažite senfom.
U tavi na ulju tostirajte mrvice i bademe, dodajte timijan i maknite s vatre, kad se ohladi umješajte ribani parmezan.
Preko mesa posložite šnite Dobro pršuta pa rasporedite smjesu s mrvicama.
Zarolajte čvrsto te uz pomoć kuhinjskog konca svežite.
Na dno posude za pečenje stavite deblje šnite krumpira, one će spiječiti da se meso zalijepi; pa na njih stavite roladu. Premažite meso maslacem dodajte nekoliko grančica ružmarina i vino pa pecite poklopljeno sat vremena na 170 stupnjeva. Izvadite na tanjur za polsuživanje i omotajte alu folijom pa pustite da stoji 10tak minuta.
Poslužite uz pečeno povrće.
Za podlogu trebate
Breskve su upravo u sezoni a jedna od bržih slastica je upravo Clafoutis. Tradicionalno se priprema sa višnjama ili mješavinom bobičastog voća ali u ljetnoj sezoni slobodno ga isprobajte i sa zrelim breskvama ili marelicama.
sastojci:
4 zrele breskve
2 jaja
2 žumanjka
100 gr šećera
prstohvat soli
50 gr brašna
150 ml mlijeka
120 g Dukatosa za pripremu jela
vanilija ili tonka.
Dno kalupa premazati maslacem i posuti tamnim šećerom. Breskve oprati i narezati na komade pa posložiti po šećeru.
U posudi umutiti jaja sa šećerom pa dodati vaniliju ili tonku.
Dodajte mlijeko i Dukatos te na kraju brašno.
Smjesu prelijete preko breskvi i pospite šećerom pa pecite na 180 stupnjeva oko 30 minuta.
Još topli kolač pospite šećerom u prahu pa poslužite uz žlicu Dukatosa za pripremu jela.
50gr kokosovog ulja i sok jedne naranče.
Spoji suhe i mokre sastojke, smjesu rasporedi po kalupu pa dodaj 50 gr sjeckane tamne čokolade i listiće badema i peci na 170° 25minuta.