Ideja da isprobam sirove kolače nekako se jednostavno nametnula a moja znatiželja je bila prevelika. Trenutno ovdje gdje živim ne mogu isprobati takve slastice pa sam krenula u avanturu.
Odmah ću vam naglasiti jer to je jako važno, nikada u životu nisam u tako kratkom vremenu napravila fantastičan desert. Bez puno prljanja, u običnom blenderu koji koristim i za smootihije. Osjećaj kad pojedeš desert bez imalo grižnje savjesti uz to znajući da je sastavljen od zdravih sastojaka....to je pravi uspjeh
sastojci za mini tortice
za podlogu
1 šalica badema
2 žlice kokosovog ulja
2 žlice kakao praha
za kremu
2 šalice indijski orašćića (namočenih)
1/3 šalice sirupa od datulje/meda/sirupa od agave
1/2 šalice otopljenog kakao maslaca
1/3 šalice kokosovog ulja
sjemenke vanilije
šalica borovnica
Sastojke za podlogu ubaciti u blender i samljeti dok se ne poveže. Ja sam radila u silikonskim kalupima za muffine i stvarno je jednostavno. Masu raspodijeliti po kalupima pa utisnuti žlicom. Staviti u hladnjak da se ohladi.
Sad ide najbolji dio, bez da operete taj isti blender u njega ubaciti ocjeđene oraščiće, agavin sirup, otopljeni kakao maslac, kokosovo ulje i sjemenke vanilije. Pa sve dobro zblendati. U svaki kalup staviti po žlicu kreme pa u nju utisnuti nekoliko borovnica, i nadopuniti košarice ostatkom smjese. Ukrasiti preostalim borovnicama pa sve staviti u zamrzivač da se ulja i maslaci stisnu. Kad želite servirati kolačiće, budući su u malim porcijama dovoljno je sat vremena prije serviranje spustiti ih iz škrinje u hladnjak.
Uz kratko vrijeme pripreme, i samo jedan blender za pranje svidjela mi se ideja da ovako mini tortice možete imati u škrinji i u svakom trenutku uživati u slasnom desertu.
Želim se zahvaliti Heleni na pomoći, imala je vremena i strpljenja za sva moja znatiželjna pitanja, bacite oko na njen zdravi blog i saznajte sve što vas zanima o zdravoj hrani.