Već sam odavno poželjela napraviti nove fotke za starije recepte koji su nama dragi.
Prve su bile fritule a sad u sezoni jabuke i s obzirom da ovaj kolač radim svako malo, odlučila sam napraviti nove fotogorafije al i dati vam novi poboljšani recept.
sastojci potrebni za ovaj kolač
3 jaja
6 žlica svjetlog muscovado šećera
12 žlica brašna
prašak za pecivo
2 žlice otopljenog maslaca
korica jednog limuna
100 gr mlijeka
4 jabuke
za posip
2 žlice šećera
žličica cimeta
30 gr grubo sjeckanih lješnjaka
1 žlica marmelade od marelica
Jabuke oprati i očistiti od jezgre, tri jabuke izrezati na sitne kockice ili naribati grubo a jednu izrezati na tanke kriške, možete se poslužiti ribežom za kupus. Jaja umutiti sa šećerom, dodati koricu limuna. Prosijati brašno i pecivo u jaja pa dodati mlijeko i otopljeni maslac. Lagano umješati komadiće jabuke, one koje su izrezane na kockice. Smjesu uliti u pripremljen kalup. Ja sam radila u okruglom ali može se i u kvadratnom. Sada po površini poslagati kriške jabuke tako da se djelomično preklapaju. U maloj zdjelici izmješati dvije žlice šećera sa cimetom pa tom mješavinom posuti jabuke, dodati i koji komadić maslaca. Posuti lješnjacima. Peći u vrućoj pećnici 30 minuta na 180 stupnjeva.
Nakon pečenja premazati žlicom marmelade od marelica.
Nema komentara:
Objavi komentar