Svi vole palačinke, priprema je jednostavna i brza a možete ih mazati
namazom po želji. Ove su malo drugačije i
za istinu postaju pravi desert s
nekoliko komponenti. Ovo više nisu one
obične palačinke. Vrijedi se potruditi.
smjesa za palačinke
2 jaja
150 ml mlijeka
100 ml mineralne vode
2 žlice suncokretovog ulja
prstohvat soli
100 gr glatkog brašna
15 gr kakao praha Kraš
1 žličica bourbon vanilija šećera
Sve sastojke redom dodajte u blender
pa blendajte na najvišoj brzini dok se ne povežu u glatku smjesu. Ostavite
barem pola sata. Za to vrijeme
pripremite čokoladnu kremu.
čokoladna krema
50 gr Dorine za jelo i kuhanje
5 Griotta
100 ml slatkog vrhnja
U posudi iznad pare otopite nasjeckanu čokoladu, dodajte i Griotte iz koji
ste izvadili višnje.
Slatko vrhnje umutite pa dodajte otopljenu čokoladu.
Umak od višanja
100 ml soka od višanja iz kompota
1 žlica škrobnog brašna (možete puding od vanilije koristiti)
50 gr višanja
1 žlica šećera
U soku od višanja razmutite brašno i šećer pa zagrijavajte na laganoj
vatri do vrenja, smjesa će se početi zgušnjavati. Tada dodajte višnje i
preostale višnje iz Griotta. Kad
postignete željenu gustoću maknite s vatre.
Sad ispecite palačinke.
Svaku palačinku premažite čokoladnom kremom i umakom od višnja. Po želji ih
zarolajte ili preklopite kao ja. Ukrasite šlagom, prelijte otopljenom čokoladom i umakom
od višanja i ukrasite jednom Griottom.
Nema komentara:
Objavi komentar