utorak, 1. siječnja 2019.

Kakao palačinke s okusom Griotta, u suradnji s Kraš Hrvatska



Svi vole palačinke, priprema je jednostavna i brza a možete ih mazati namazom po želji. Ove su malo drugačije i  za istinu postaju pravi  desert s nekoliko komponenti.  Ovo više nisu one obične palačinke. Vrijedi se potruditi.



smjesa za palačinke
2 jaja
150 ml mlijeka
100 ml mineralne vode
2 žlice suncokretovog ulja
prstohvat soli
100 gr glatkog brašna
15 gr kakao praha Kraš
1 žličica bourbon vanilija šećera


Sve sastojke  redom dodajte u blender pa blendajte na najvišoj brzini dok se ne povežu u glatku smjesu. Ostavite barem pola sata.  Za to vrijeme pripremite čokoladnu kremu.



čokoladna krema
50 gr Dorine za jelo i kuhanje
5 Griotta
100 ml slatkog vrhnja
U posudi iznad pare otopite nasjeckanu čokoladu, dodajte i Griotte iz koji ste izvadili višnje.
Slatko vrhnje umutite pa dodajte otopljenu čokoladu.

Umak od višanja
100 ml soka od višanja iz kompota
1 žlica škrobnog brašna (možete puding od vanilije koristiti)
50 gr višanja
1 žlica šećera


U soku od višanja razmutite brašno i šećer pa zagrijavajte na laganoj vatri do vrenja, smjesa će se početi zgušnjavati. Tada dodajte višnje i preostale višnje iz Griotta.  Kad postignete željenu gustoću maknite s vatre. 

Sad ispecite palačinke.
Svaku palačinku premažite čokoladnom kremom i umakom od višnja. Po želji ih zarolajte ili preklopite kao ja. Ukrasite šlagom, prelijte otopljenom čokoladom i umakom od višanja  i ukrasite jednom Griottom.

Nema komentara:

Objavi komentar