Bez puno kompiciranja. Jer kod mene je sve takvo. Odlučila sam dodati jedan kremasti sloj, hrskavu čokoladu i lješnjake. I taman kad ste mislili da Jadro napolitanke ne mogu biti bolje nastala je ova ledena talijanska slastica koju ćete obožavati i ljeti i zimi.
sastojci
3 svježa jaja
6 žlica šećera
200 ml slatkog vrhnja
80 gr Dorine za jelo i kuhanje
70 gr Jadro napolitanki
50 gr pečenih lješnjaka
Pripremite kalup za kruh duljine 20cm, može biti i kraći pa će tad semifreddo biti viši.
Unutrašnjost kalupa obložite slojem prianjajuće folije.
Na papiru za pečenje dva puta precrtajte dno kalupa.
U posudi iznad pare otopite čokoladu pa tankim slojem premažite iscrtane pravokutnike. Preostalom čokoladom premažite drugi komad papira, to ćete kasnije koristiti za dekoraciju.
Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke umutiti u čvrsti snijeg. Umutite i slatko vrhnje.
Žumanjke potom dobro umutite sa šećerom dok se ne otopi.
Sada sve sastojke sjedinite.
Jadro napolitanke nožem izrežite na manje komade.
U kalup slažite prvo sloj kreme, pa jednu pločicu čokolade, opet kremu pa sloj napolitanki. Tako slažite dok ne potrošite sve sastojke. Spremite u zamrzivač.
Prije posluživanja semifreddo izvrnite na pladanj, pospite komadima napolitanki i izlomljene čokolade i ukrasite lješnjacima.
Ako želite izbjeći sirova jaja, koristite samo žumanjke pa ih na pari umutite sa šećerom a umjesto bjelanjaka dodajte još 100 ml slatkog vrhnja.
Probajte i voćni Semifreddo, mjesto čokoladnog sloja poslažite maline
Nema komentara:
Objavi komentar