nedjelja, 14. travnja 2019.

Pain au chocolat s Dorinom Mousse- u suradnji s Kraš Hrvatska



Nema toga što me ujutro razbudi kao miris svježe pečenog peciva. Omiljeni su mi francuski kroasani. Ovaj recept donosi vam prava francuska peciva   u pojednostavljenom obliku.
Mirisni, mekani, lisnati doručak  punjen finom Dorina Mousse čokoladom uz koji bi se rado budili svako jutro.




sastojci
350 gr glatkog brašna
7 gr kvasca
3 gr soli
70 gr šećera
250 gr maslaca
1 jaje
 200 ml mlijeka
Dorina Mousse čokolada



   Maslac narezati na manje komade i smrznuti.Jaje razmutiti u mlijeku.
U posudu od kuhinjskog robota stavite sve suhe sastojke, kratkopulsirajte.
Sad dodajte smrznute kockice maslaca i sve pulsirajte dok  se maslac ne pretvori u sitne mrvice. Ručno umiješajte mlijeko s jajem  pa tijesto omotajte prianjajućom folijom i stavite u hladnjak, najbolje bi bilo preko noći  ali dovoljno je i nekoliko sati. Ukoliko želite možete tijesto dva puta slagati kao lisnato, tazvaljati pa poklopiti jednu trećinu unutra pa onda drugu i tako dva puta pa opet ohladiti
.....
Dorinu razrežite na prutiće.
Tijesto na pobrašnjenoj površini razvaljajte i izrežite na trake, mjeru odredite po širini prutića Dorine.
Prutić omotajte tijestom dva puta i premažite jajem. Pecite u zagrijanoj pećnici na 220 stupnjeva 20 minuta pazeći da ne potamne.



Nema komentara:

Objavi komentar