Nema toga što me ujutro razbudi kao miris svježe pečenog
peciva. Omiljeni su mi francuski kroasani. Ovaj recept donosi vam prava
francuska peciva u pojednostavljenom
obliku.
Mirisni, mekani, lisnati doručak
punjen finom Dorina Mousse čokoladom uz koji bi se rado budili svako
jutro.
sastojci
350 gr glatkog brašna
7 gr kvasca
3 gr soli
70 gr šećera
250 gr maslaca
1 jaje
200 ml mlijeka
Dorina Mousse čokolada
Maslac narezati na manje komade i smrznuti.Jaje razmutiti u mlijeku.
U posudu od kuhinjskog robota stavite sve suhe sastojke, kratkopulsirajte.
Sad dodajte smrznute kockice maslaca i sve pulsirajte dok se maslac ne pretvori u sitne mrvice. Ručno
umiješajte mlijeko s jajem pa tijesto
omotajte prianjajućom folijom i stavite u hladnjak, najbolje bi bilo preko
noći ali dovoljno je i nekoliko sati. Ukoliko želite možete tijesto dva puta slagati kao lisnato, tazvaljati pa poklopiti jednu trećinu unutra pa onda drugu i tako dva puta pa opet ohladiti
.....
Dorinu razrežite na prutiće.
Tijesto na pobrašnjenoj površini razvaljajte i izrežite na trake, mjeru
odredite po širini prutića Dorine.
Prutić omotajte tijestom dva puta i premažite jajem. Pecite u zagrijanoj
pećnici na 220 stupnjeva 20 minuta pazeći da ne potamne.
Nema komentara:
Objavi komentar